Tweede stalen veiligheidsportiek voor Scheldebrug

vrijdag 12 juli 2019 - 16:40
Laura Keersmaekers
Scheldebrug
Er komt een tweede stalen veiligheidsportiek voor de Scheldebrug van Bornem en Temse. Vorige week werd tot twee keer toe de bestaande veiligheidsportiek op de N16 stuk gereden door een vrachtwagen die hoger was dan de toegestane vier meter. Ondanks de vele waarschuwingsborden van de werken ramden de vrachtwagens tegen het portiek. De tweede portiek moet meer veiligheid geven voor de arbeiders en het verkeer ten goede komen.

Momenteel staan er al dertien waarschuwingsborden langs de N16 en een veiligheidsportiek om vrachtwagenbestuurders te waarschuwen voor de werken. Maar deze portiek is al twee keer stuk gereden. Voortaan is er een tweede portiek die als buffer dient. "We hebben samen met de lokale politie beslist om een tweede portiek te plaatsen op een tiental meter van het huidige portiek", vertelt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg. "Enerzijds hopen we daarmee de veiligheid van de mensen die daar op de stellingen staan te werken te verhogen, anderzijds moet het ook de mobiliteit in de regio ten goede komen." 

File na stuk gereden portiek

Telkens als het portiek wordt stuk gereden, moet al het verkeer langs de andere Scheldebrug worden omgeleid tot het hersteld is. Dat zorgt voor lange files. Het tweede hoogteportiek wordt er volgende week gezet in de nacht van dinsdag op woensdag. De oude Scheldebrug wordt dan afgesloten en alle verkeer moet dan in de twee richtingen over de nieuwe brug.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!