Uitbaatster dierenopvangcentrum Balkenende: "ezels komen hier soms erbarmelijk toe"

woensdag 15 mei 2019 - 07:56
Elisabeth De Weerdt
Ezels
Chris DB
Verloren gelopen dieren worden naar een asiel gebracht. Wat gebeurt er met vee dat is gevonden? Heist-op-den-Berg doet voortaan een beroep op het dierenopvangcentrum Balkenende in deelgemeente Itegem.

Vorig jaar kreeg de politie 35 oproepen voor vee dat onbeheerd werd teruggevonden in de gemeente. Het gaat dan om paarden, geiten, ezels en schapen. Die dieren kunnen meestal niet gewoon naar een gewoon asiel

Balkenende

Het opvangcentrum Balkenende specialiseert zich in ezels, maar ook schapen en geiten kunnen er een veilige haven vinden. "Hier kunnen dieren terecht die verwaarloosd zijn of dieren die losgebroken zijn. Ze blijven dan hier tot de eigenaar gevonden is", zegt Wendy Haezaerts van de vzw Balkenende. "Sommige mensen staan hun dieren af omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen."

Adoptie

Het vee krijgt behalve een goede thuis ook medische bijstand. De dieren worden ook ter adoptie aangeboden. Tijdens een uitgebreide kennismakingsperiode kunnen dier en adoptiekandidaat aan elkaar wennen om zo zeker te zijn van een goede match.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!