Vanuit Mechelen gratis met bus naar Rock Werchter?

dinsdag 22 oktober 2019 - 08:25
Carla Mertens
bus van de Lijn naar Werchter Boutique
Klaas Delrue, zanger van Yevgueni én gemeenteraadslid voor Groen in Mechelen wil dat er een gratis festivalbus vanuit Mechelen naar Rock Werchter komt. "Er zijn veel festivalgangers uit Antwerpen die niet via Leuven moeten passeren, zo'n bus is dus niet onlogisch". De festivalbus rijdt al vanuit Leuven en Aarschot. De stad Mechelen gaat nu in gesprek met de Lijn om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Veel festivalgangers uit Antwerpen

Vanuit Leuven en Aarschot kan je al gratis met de festivalbus naar Rock Werchter. "Rock Werchter is één van de grootste en de beste festivals ter wereld. We merken dat er heel wat mensen vanuit de provincie Antwerpen naar Rock Werchter gaan, mensen die niet via Leuven moeten passeren. Het is dus helemaal niet onlogisch dat er ook zo'n bus vanuit Mechelen zou rijden", zegt Klaas Delrue, zanger bij Yevgueni én gemeenteraadslid voor Groen (Stadslijst) in Mechelen. 

"Zo'n festivalbus is niet alleen goed voor het milieu bovendien pikken de hotels in Mechelen er misschien wel een graantje van mee. Want de afstand Mechelen-Werchter met de fiets afleggen is niet iedereen gegeven, " aldus Delrue.

Wie gaat dat betalen?

De stad Mechelen gaat nu in gesprek met de Lijn om te zien wat de mogelijkheden zijn. Wie kan en wil de gratis festivalbus betalen?

"De return naar verkeersveiligheid en op vlak van milieu is duidelijk. Want na een dagje festival heb je niet altijd de ideale conditie om nog ver te rijden. Alleen zullen we moeten zien wie het wil en kan betalen. Dus we gaan proberen dat rond te krijgen", aldus nog Klaas Delrue.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!