Vitrine-kunst in Kapellen

zaterdag 22 april 2017 - 16:07
vitrinekunst
61 handelszaken in Kapellen zien er tot en met 9 juni iets 'kunstiger' uit. De vitrines zijn opgesmukt met kunstwerkjes die gemaakt zijn door volwassenen met een mentale beperking. De bewoners van Halekala en Albe kunnen zo hun creatieve talenten tonen aan de shoppers en wandelaars van Kapellen. Mooi!

De bewoners van de opvangcentra worden in de crea-ateliers aangespoord om hun creativiteit zijn gang te laten gaan, en hun talenten te ontplooien. De middenstandsorganisatie Beleef!Kapellen geeft hen nu de mogelijkheid om naar buiten te treden met hun werken. Veel inwoners van Kapellen weten niet dat de beide instellingen prachtig werk leveren, zegt voorzitter Patrick Thyssen. Samen met het gemeentebestuur bieden we hen nu een platform om naar buiten te treden en te laten zien dat ook zij veel talenten hebben

De ruim 40 kunstenaars kregen binnen hun instelling ruim een jaar begeleiding om het project uit te voeren en gingen vaak met de winkeliers in gesprek over het soort 'kunstwerk' dat ze wilden tentoonstellen in hun vitrines. De resultaten kunnen uitgebreid bewonderd worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!