Volgend jaar stopt de waterbus ook in Burcht

vrijdag 17 januari 2020 - 15:50
An Verstuyft
waterbus op de Schelde
Foto: Radio 2
Zwijndrecht krijgt 1,2 miljoen euro van Lantis, dat verantwoordelijk is voor de Oosterweelverbinding, om te investeren in minder-hindermaatregelen. Een deel van het geld zal gebruikt worden om een studie te maken over een steiger voor de waterbus in deelgemeente Burcht. "Alle instanties die we daarover moesten raadplegen hebben groen licht gegeven", zegt burgemeester André Van de Vijver (Groen).

De bouw van de Oosterweelverbinding in Antwerpen zal heel wat verkeershinder veroorzaken. Daarom krijgt Zwijndrecht van Lantis, dat de Oosterweelverbinding zal bouwen, 1,2 miljoen euro om te investeren in maatregelen die die verkeershinder moeten inperken. "Dé bedoeling is om mensen zo veel mogelijk uit de auto te krijgen", zegt burgemeester André Van de Vijver. "We willen dus onder andere een steiger aanleggen voor de waterbus. We hebben al heel wat instanties om advies gevraagd, de Vlaamse Waterweg, het Agentschap Natuur en Bos, het havenbedrijf en de rederij zelf en die hebben allemaal groen licht gegeven."

Steiger

Nu zal met het geld van Lantis een studie opgestart worden om na te gaan waar en hoe de steiger het best kan aangelegd worden. "Dat dossier zou op het einde van het jaar klaar moeten zijn, zodat we volgend jaar de steiger kunnen aanleggen."

Fietspaden

Daarnaast wordt er ook nog geïnvesteerd in extra fietspaden. "Hier en daar ontbreken nog een paar verbindingen voor de fiets en als die er zijn, kan dat misschien nog meer mensen overtuigen om de fiets te nemen."

Naast Zwijndrecht krijgt ook buurgemeente Beveren 1 miljoen euro om te investeren in minder-hindermaatregelen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!