Voorzitter KV Mechelen: "Behoud vertrouwen in opgepakte medewerkers"

donderdag 11 oktober 2018 - 06:19
Dylan Van Rooy
Johan Timmermans
Belga Image
KV Mechelen heeft bevestigd dat 3 mannen van het bestuur ondervraagd worden door het parket: hoofdaandeelhouder Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy en financieel directeur Thierry Steemans. Voorzitter Johan Timmermans behoudt het vertrouwen.

Naast de ondervraging van de toplui, hebben de speurders ook onder andere documenten meegenomen over spelers en ex-spelers van Mechelen die banden hebben met de verdachte makelaars Bayat en Vejkovic.

"Onschuldig tot tegendeel is bewezen"

Voorzitter Johan Timmermans is verwonderd over de gebeurtenissen, maar blijft achter z'n opgepakte collega's staan. "Iedereen is onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. Ik zie niet in waarom ik mijn vertrouwen in mensen moet opzeggen die altijd bewezen hebben dat vertrouwen waard te zijn."

Toch hoopt Timmermans dat het onderzoek ook licht werpt op de degradatie van z'n club, vorig seizoen. "Want die zorgde voor een heel wrange nasmaak", klinkt het. "Ik hoop dat de stal flink uitgemest wordt en dat men kan uitspitten hoe de degradatiestrijd werkelijk is verlopen, want wij hebben nog altijd het gevoel dat die niet correct was."

Ook regiojournalisten verhoord

De twee regiosportjournalisten, van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, die werden verhoord in het grootschalige fraudeonderzoek, worden nog altijd vastgehouden. Dat zegt Pol Deltour, nationaal secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten (VVJ). "Inhoudelijk weet ik niet meer over het dossier. De twee volgen KV Mechelen en worden wellicht verhoord voor hun contacten met Dejan Veljkovic, de huismakelaar van de club. "De redacties hebben het gevoel dat het in hun geval om pesterijen gaat en zien niet in wat hun journalisten verkeerd kunnen hebben gedaan", aldus Deltour.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!