Warme Luisteraar minister Somers: “Iemand niet kennen maakt het makkelijker om intieme dingen te delen”

maandag 14 december 2020 - 16:08
Anneke Hermans
Minister van Samenleven, Bart Somers (Open VLD) is Warme Luisteraar
Alle Vlaamse ministers beloofden om deel te nemen aan onze Warme Luisteraar-actie. Daarbij bieden ze een luisterend oor aan wie het nodig heeft. De ministers houden zich aan hun woord. Vlaams minister van Samenleven, Bart Somers (Open VLD), heeft ook al enkele gesprekken achter de rug. Hij vertelt erover bij Radio 2 Antwerpen.

Minister van Samenleven, Bart Somers (Open VLD), belde voor onze Warme Luisteraar-actie al met twee mensen: Mark en Liliane. Mark is een mantelzorger die zorgt voor zijn dochter en Liliane is iemand met een aangeboren oogziekte die haar zicht langzaam dreigt te verliezen. “Het ware zeer aangename gesprekken, maar tegelijk waren ze ook heel confronterend en aangrijpend”, vertelt Somers op Radio 2 Antwerpen.

Ik vind het zo aangenaam dat ik overweeg om in de kerstvakantie meer telefoontjes te plegen

Bart Somers, minister van Samenleven (Open VLD)

Somers bood een luisterend oor aan, maar hield zelf ook veel voldoening over aan het gesprek. “In eerste instantie is het heel raar, omdat je luistert naar zeer persoonlijke verhalen van iemand die je nog nooit gezien hebt. Tegelijk voelde het wel heel vertrouwd. Misschien is het net omdat je iemand niet persoonlijk kent, dat het makkelijk is om intieme dingen te delen."

Minister Somers heeft ondertussen de smaak te pakken. “Er staat nog één iemand op mijn lijstje om te bellen, maar ik vind het zo aangenaam dat ik overweeg om in de kerstvakantie meer telefoontjes te plegen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!