Wat waren die luide knallen in Turnhout?

dinsdag 5 november 2019 - 07:59
Dennis van den Buijs
Meisje met handen over de oren
Getty Images
In Turnhout zijn gisteravond honderden mensen opgeschrikt door twee luide knallen. "Ik zat op de gemeenteraad en werd overspoeld met berichtjes van bezorgde burgers", zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) aan Radio 2 Antwerpen. Maar wat was er dan aan de hand?
Facebook over luide knallen

"Weet iemand wat die luide knallen zijn?", vroeg Turnhoutenaar Evy zich af gisteravond rond tien uur 's avonds op Facebook. Een heel herkenbare vraag want meer dan 120 medeburgers hadden de knallen ook gehoord en begonnen druk te speculeren over de oorzaak. "Ik zat zelf op de gemeenteraad toen het gebeurde", zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) aan Radio 2 Antwerpen. "Plots kreeg ik tientallen berichtjes van bezorgde Turnhoutenaren met vragen over de knallen. De sms'jes bleven maar binnenstromen dus heb ik de gemeenteraad even verlaten om de dispatching van onze brandweer en politie te bellen. Zij wisten toen ook nog van niets."

Bommetjesgooiers?

Een dag later blijkt er al iets meer duidelijkheid. "Rond 22u is er welgeteld één melding binnengekomen vanuit het Xaverianenplantsoen. Volgens de oproep zouden er bommetjes op straat gegooid zijn en was dat al de hele avond bezig. Onze ploeg is ter plaatse gegaan maar heeft niemand aangetroffen of opgemerkt", zegt korpschef Roger Leys van de Turnhoutse politie in 'Start Je Dag'. "Het is opmerkelijk dat zoveel mensen op Facebook beginnen te speculeren en fantaseren terwijl er maar één iemand de politie belt. Sociale media hebben een belangrijke rol maar toch raden we mensen aan zeker de politie te bellen", besluit Roger Leys. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!