Wegen in Meer kilometerslang besmeurd met aardappelpuree

woensdag 14 augustus 2019 - 11:55
bergjes puree op de weg
Foto VRT
In Meer, bij Hoogstraten, is een vrachtwagen zijn lading aardappelpuree verloren. De brandweer heeft de handen vol met het schoonmaken van de wegen, want het plakkerig goedje ligt kilometerslang verspreid.

De vrachtwagenchauffeur moest de lading aardappelpuree - die dient als varkensvoer - leveren bij een bedrijf in de Terbeeksestraat. Hij merkte zijn bestemming waarschijnlijk te laat op en hij stopte nogal bruusk. Een groot deel van zijn lading kwam zo op de weg terecht. Hij reed daarna opnieuw door de smurrie waardoor de puree kilometerslang verspreid ligt op de weg naar Loenhout, en ook op de weg naar Zundert.

"De baan moet openblijven voor het verkeer omdat het een belangrijke toegangsweg is", zegt Herman Govaerts van de hulpverleningszone Taxandria. "Dat maakt het extra moeilijk om alles schoon te maken, want er zijn al heel veel auto's over de puree gereden. We moeten ook de veiligheid van onze mensen extra in de gaten houden, en ook voor de passanten zijn er risico's, want het is een glad goedje."

De brandweer liet een veegwagen van de stad Hoogstraten komen en daarmee lukt het al een beetje vlotter om de plakkerige puree van de weg te krijgen. "Maar het zal zeker uren duren", zegt Govaerts.
 

de brandweer spuit de weg aan het bedrijf schoon

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!