Worstenbroden en appelbollen ook onder Spaanse zon

maandag 13 januari 2020 - 16:19
Els Broekmans
appelbollen en worstenbroden
foto: Radio 2
"Hallo, met de Belgische Bakker, goeiemiddag", zo klonk een opgewekte Alsida Albert vanuit Benidorm tijdens onze regionale middaguitzending aan de telefoon. Alsida en haar team hebben het extra druk vandaag want ook in Benidorm willen Antwerpenaren hun worstenbrood of appelbol op Verloren Maandag. Tradities worden blijkbaar niet vergeten door Antwerpenaren die overwinteren in Spanje.

Bij de Belgische Bakker in Benidorm kijken ze elk jaar uit naar Verloren Maandag. "Ook voor ons is het fijn te zien dat onze Antwerpse klanten hun tradities niet vergeten", vertelt Alsida. "We zijn nu 32 jaar hier in Benidorm en weten ondertussen wat onze klanten belangrijk vinden. Hun kerststronk met de eindejaarsfeesten, de Nederlanders hun oliebollen met oudjaar en de Antwerpenaren hun worstenbrood. Dat blijft trouwens populairder dan de appelbol."


Onze provinciegenoten eten hun worstenbrood of appelbol misschien zelfs op een terras in de zon. "Het weer is hier zalig", voegt Alsida er nog aan toe, "helder blauwe lucht en vitamine D die zo uit de zonnestralen op ons afkomen." Wat dat betreft géén verloren maandag dus.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!