Yasmine Kherbache en Caroline Gennez trekken Antwerpse SP.A-lijsten

vrijdag 11 januari 2019 - 07:37
Kherbache en Gennez
Yasmine Kherbache wordt SP.A-lijsttrekker voor de Kamer in de provincie Antwerpen en de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement wordt getrokken door Caroline Gennez, uit Mechelen. Dat heeft de provinciale afdeling in Antwerpen beslist. 

De tweede plaats op de Kamerlijst is voor huidig Vlaams Parlementslid Jan Bertels. Antwerps gemeenteraadslid Hicham El Mzairh, die kritisch staat tegenover het bestuursakkoord in de stad Antwerpen, staat op drie. Schepen Kelly Van Tendeloo uit Heist-op-den-Berg en Stephanie Vanden Eede uit Schoten vervolledigen de top vijf. Plaats twee op de Vlaamse lijst is voor de Turnhoutse schepen Hannes Anaf. Antwerps gemeenteraadslid Karim Bachar staat op drie. Daarna volgen Maya Detiège en Rodney Talboom.

Antwerps schepen Jinnih Beels duwt de Vlaamse lijst. Ben Segers van de nationale studiedienst krijgt de eerste federale opvolgersplaats. De SP.A heeft de ambitie het resultaat uit 2014 minstens te evenaren en met zeven Antwerpenaren naar Brussel te trekken. "Volgende week start de campagne", zei Kherbache na afloop van de stemming. "Die zal draaien rond zekerheid voor iedereen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!