"Ze zagen onze agenten staan, en toch blies 1 op de 10 positief"

maandag 10 juli 2017 - 11:02
Politie
In Fort 3 in Borsbeek vond afgelopen weekend housefestival Dystopia plaats, met 2500 bezoekers. Tijdens alcoholcontroles na afloop van het festival, testte 10 procent positief op alchol of drugs.

In totaal werden 162 mensen gecontroleerd, en daarvan waren 17 mensen onder invloed van alcohol of drugs. "Da's behoorlijk veel", zegt Johan Wonnink van politiezone Minos. Zeker omdat de politie op een zichtbare plek stond, aan de uitgangen van de parking. "Bij een normale alcoholactie halen we 5 procent. Hier had 10 procent van de mensen die we gecontroleerd hebben, te veel gedronken. Da's zorgwekkend in die zin dat we het niet goed begrijpen dat mensen toch nog achter het stuur kruipen, zelfs als ze weten dat ze gecontroleerd worden. Heel vreemd voor ons." 

Met de taxi

Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken, 13 anderen moesten voor enkele uren hun auto laten staan. Ze mogen zich ook aan een fikse boete verwachten. Voor de rest is het festival verlopen zonder incidenten. Wél positief is dat heel wat mensen met een taxi naar huis gingen, vertelt de politie nog. De politie is trouwens van plan om nog meer gerichte alcoholcontroles te doen, bijvoorbeeld na fuiven of kermissen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!