Ziekenhuizen moeten helpen in zoektocht naar granaatgooier

vrijdag 8 november 2019 - 08:27
Anneke Hermans
In september ontploftte er een granaat in de Guldensporenstraat in Borgerhout
Het Antwerpse parket is nog steeds op zoek naar de dader van een granaataanslag in Borgerhout in september. Om hem te vinden, doet het parket beroep op de Antwerpse ziekenhuizen. Zij worden gevraagd om alle namen van patiënten door te geven, die begin september in het ziekenhuis geweest zijn met een wonde aan de hand of onderarm. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

In de nacht van 2 september gooide een jongeman een granaat onder een bestelwagen in de Guldensporenstraat in Borgerhout, vlakbij Spoor Oost. Hij vluchtte daarna weg met de fiets. Bij de granaataanslag zou de dader zelf gewond zijn geraakt.

Man tussen 14 en 30 jaar

Vorige week stuurde het gerecht een brief naar heel wat Antwerpse ziekenhuizen met de dwingende vraag om mee te werken aan het onderzoek. Het gerecht wil graag een lijst met alle namen van iedereen die tussen 2 en 13 september binnenkwam op de spoeddienst met verwondingen aan de handen of de onderarm. De zoektocht is specifiek gerecht op mannen tussen 14 en 30 jaar.

De politie is al langer op zoek naar de dader. Daarbij werd al eerder een opsporingsbericht met een filmpje verspreid, maar dat leverde niets op.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!