1973: Rote Rosen = hit van het jaar

dinsdag 9 april 2019 - 12:00
Freddy Breck
Freddy Breck stond in 1973 achttien weken in de Radio 2 Top 30 met het liedje "Rote Rosen". Het werd de hit van het jaar ondanks dat het niet op nummer 1 stond.
De hoogste positie was nummer 2.

"Rote Rosen" is voor Freddy Breck in 1972 het liedje dat zijn jaar meer dan goed maakt. Overal waar hij daarna optreedt, zijn er wel mensen die een roos meebrachten.

Klassiek

Freddy Breck werd in 1972 wereldberoemd met het liedje "Überall auf der Welt". De melodie was gebaseerd op het lied "Va pensiero" van het slavenkoor uit Nabucco van Giuseppe Verdi. Kosten noch moeite werden gespaard: een orkest van 74 man samen met het Botho Lucas Chor.
Het liedje stond in heel wat hitparades tot in Zuid-Afrika, Japan, USA en Canada. "Überall auf der Welt" werd in 12 talen opgenomen. Het grote succes leverde Freddy zijn eerste gouden plaat op. Alleen in Duitsland al zouden meer dan 800.000 singles van "Überall auf der Welt" verkocht zijn. 
Ook voor het liedje "Bianca" luisterde hij eerst naar klassieke muziek. Voor dit nummer werd de inspiratie gevonden bij Tschaikowsky met zijn "Italiaans Capriccio".

Vlaanderen

In Vlaanderen had Freddy Breck een trouwe schare fans. Hij werkte in de jaren 80 vaak samen met Dennie Christian, Mieke en Micha Marah.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!