1977: Ma Baker = hit van het jaar

donderdag 11 april 2019 - 12:00
Boney M
De zomerhit van 1977 was "Ma Baker" van Boney M. Goed voor 6 weken op 1 in de Radio 2 Top 30.

In 1977 mocht de Duitse groep Boney M de zomer kleuren met het liedje "Ma Baker". Het nummer gaat over het verhaal van Kate "Ma" Barker en haar vier criminele zonen. 

Tunesië

De melodie van "Ma Baker" in geïnspireerd door een populaire Tunesische folkloristische liedje "Sidi Mansour" van Mohammed Hanesh uit 1975.

Ma Baker

Kate "Ma" Barker was een Amerikaanse criminele. Ze was actief in de periode tussen 1931 en 1935 waarin misdaadbendes - zoals die van Bonnie en Clyde - het midwesten van Amerika onveilig maakten.
Na de geboorte van haar vierde zoon was Kate een alleenstaande moeder. Haar kinderen belandden in de jeugdcriminaliteit. Ze overleed na een 4 uur durend vuurgevecht met de FBI.
Ma Baker zou ook model gestaan hebben voor Ma Dalton uit de strip Lucky Luke.

Boney M

Boney M werd in 1975 opgericht door producer Frank Farian. De groep bestond uit 4 artiesten.
Inspiratie voor de groepsnaam vond Farian in de Australische serie Boney met het hoofdpersonage Napoleon 'Boney' Bonaparte.
De grootste hits waren "Daddy cool", "Sunny", "Ma Baker", "Belfast", "Rivers of Babylon", "Rasputin", "Mary's boy child" "El lute" en "Hooray! Hooray! It's a holi-holiday".
 
Bijna alle liedjes werden door Frank Farian ingezongen. Dat zorgde voor spanningen met Bobby Farrell, het mannelijke gezicht van de groep. De stem van Bobby was wel hoorbaar tijdens de concerten.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!