Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Klassiekers van de jaren 70

Hit van het jaar 1978: Alles over 'You're the one that I want' van Olivia Newton-John en John Travolta

vr 1 nov. - 6:00

2 maanden hebben we meegezongen met 'You're the one that I want' in de zomer van 1978 toen het liedje 8 weken op 1 stond in de Radio 2 Top 30.
Grease

'You're the one that I want' is een liedje dat speciaal voor de film Grease gecomponeerd werd. Het nummer komt niet in de oorspronkelijke en gelijknamige musical.
Het is een duet met John Travolta en Olivia Newton-John, die daarmee de succesvolle film uit 1978 afsluiten. Wereldwijd werden er meer dan 16 miljoen singletjes van verkocht.

Verschrikkelijk

Regisseur Randal Kleiser was geen fan van 'You're the one that I want'. Hij vond het nummer verschrikkelijk. Randal vond dat het liedje niet paste bij de andere liedjes van de film.
De scene van 'You're the one that I want' werd gedurende 1 namiddag gefilmd in een bestaande kermis. Toen de regisseur de dag erna besliste om nog een aantal extra-beelden te draaien, was de kermis reeds vertrokken. De mensen van de decorafdeling hebben dan maar een aantal 'kermisonderdelen' nagemaakt. 

Grease

De hits uit Grease zijn 'You're the one that I want', 'Greased lighnin'', 'Summer nights', 'Grease' en 'Hopelessly devoted to you'.

Foo Fighters

In 2018 coverde de rockgroep Foo Fighters 'You're the one that I want' tijdens 3 festivals waaronder 'Welcome to Rockville'. En wie sprong daar ook op het podium? Juist, John Travolta.

Prequel

De filmmaatschappij Studio Paramount werkt momenteel aan de prequel van Grease met de voorlopige titel 'Summer loving'. Daarin wordt het verhaal verteld van de zomerromance van de hoofdpersonages Danny en Sandy. Die vakantieliefde vormde het uitgangspunt van Grease uit 1978.
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet