1978: You're the one that I want = hit van het jaar

vrijdag 12 april 2019 - 07:00
Grease
2 maanden hebben we meegezongen met "You're the one that I want" in de zomer van 1978 toen het liedje 8 weken op 1 stond in de Radio 2 Top 30.

"You're the one that I want" is een liedje dat speciaal voor de film Grease gecomponeerd werd. Het nummer komt niet in de oorspronkelijke en gelijknamige musical.
Het is een duet met John Travolta en Olivia Newton-John, die daarmee de succesvolle film uit 1978 afsluiten. Wereldwijd werden er meer dan 16 miljoen singletjes van verkocht.

Verschrikkelijk

Regisseur Randal Kleiser was geen fan van "You're the one that I want". Hij vond het nummer verschrikkelijk. Randal vond dat het liedje niet paste bij de andere liedjes van de film.
De scene van "You're the one that I want" werd gedurende 1 namiddag gefilmd in een bestaande kermis. Toen de regisseur de dag erna besliste om nog een aantal extra-beelden te draaien, was de kermis reeds vertrokken. De mensen van de decorafdeling hebben dan maar een aantal 'kermisonderdelen' nagemaakt. 

Grease

De hits uit Grease zijn "You're the one that I want", "Greased lighnin'", "Summer nights", “Grease” en “Hopelessly devoted to you”.

Foo Fighters

In 2018 coverde de rockgroep Foo Fighters "You're the one that I want" tijdens 3 festivals waaronder "Welcome to Rockville". En wie sprong daar ook op het podium? Juist, John Travolta.

Prequel

De filmmaatschappij Studio Paramount werkt momenteel aan de prequel van Grease met de voorlopige titel "Summer loving". Daarin wordt het verhaal verteld van de zomerromance van de hoofdpersonages Danny en Sandy. Die vakantieliefde vormde het uitgangspunt van Grease uit 1978.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!