1979: Quiereme mucho = hit van het jaar

vrijdag 12 april 2019 - 10:00
Julio Iglesias
In september 1979 stond Julio Iglesias 4 weken op 1 met het liedje "Quiereme mucho".

"Quiereme mucho" is een oud Spaans liedje dat tussen 1915 en 1917 geschreven werd door de Cubaanse componist Gonzola Roig. Het werd voor het eerst in 1922 opgenomen door de Italiaanse tenor Tito Schipa. De Engelse versie "Yours" verscheen in 1931 op plaat.

Onsterfelijk

Vooraleer Julio Iglesias deze traditional onsterfelijk maakte, werd het ook eerder gezongen en opgenomen door andere klinkende namen. Zoals onder meer Vera Lynn, Bing Crosby, Cliff Richard, José Carreras, Ray Charles, Julie London en Jim Reeves. Zelfs Anni-Frid Lyngstad van ABBA zong in 1967 een Zweedse versie.

Real Madrid

Het scheelde niet veel of Julio Iglesias had niet gezongen.
Julio speelde in de jaren 60 bij Real Madrid. Hij stond toen bij de 'Koninklijke' in het doel. Zijn voetbalcarrière stopte na een ongeval. Tijdens de revalidatie begon hij liedjes te schrijven. In 1968 won hij in Spanje het Benidorm Songfestival.
Tussendoor behaalde hij ook nog zijn diploma rechten aan de Complutense Universiteit van Madrid.
In de jaren 70 trouwde hij met Isabel Preysler. Ze kregen 3 kinderen. De bekendste zoon is Enrique, die ook een succesvolle zangcarrière heeft.

Latijns

Julio Iglesias is de artiest in het Latijnse taalgebied die de meeste liedjes wereldwijd verkocht heeft. Op zijn palmares staan de klassiekers "Un canto a Galicia", "Manuela", "Quiereme mucho", "Quiereme", "Begin the beguine (Volver a empezar)" en "To all the girls I've loved before".


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!