Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

De Topcollectie

Hit van het jaar 1990: 'What's a woman' van Vaya Con Dios

ma 4 mrt. - 6:00

In 1990 stond "What's a woman" van Vaya Con Dios op nummer 1 in de jaarlijsten.
Vaya Con Dios

"What's a woman" van Vaya Con Dios stond in de zomer van 1990 acht weken op nummer 1 in de Radio 2 Top 30. Het is een liedje uit het album "Night Owls", waar je ook "Nah Neh Nah" op vindt.
"What's a woman" gaat over de moeilijkheden tussen mannen en vrouwen, die elkaar enerzijds nodig hebben, maar anderzijds het soms moeilijk hebben om elkaar te begrijpen. Toch even over nadenken mocht je deze plakker als openingsdans voor jouw huwelijksfeest willen gebruiken.

Nederland

Het liedje werd geschreven toen Dani Klein, Dirk Schoufs en Jean-Marie Gielen heel lang moest wachten tijdens een programma voor de Nederlandse televisie. Gedurende de spreekwoordelijke '2 minuten' werd het liedje in de kleedkamer geschreven. En de rest is geschiedenis.
Tijdens de opname was André Brasseur één van de muzikanten. De magistrale klanken van zijn Hammondorgel hoor je onder meer op de intro van deze klassieker.

Aaron Neville

In 2006 werd "What's a woman" opnieuw opgenomen, maar dan als duet. Dani Klein koos hiervoor Aaron Neville als partner. Ze had de Amerikaanse zanger eerder tijdens een concert in Brussel gezien en was onder de indruk van zijn stem.
Dit duet werd ook gebruikt voor de Zweedse film "Vingar av Glas" of "Wings of Glass".

Eregalerij

In 2009 werd "What's a woman" opgenomen in De Eregalerij van Radio 2. Zes jaar later mocht Dani Klein een "Leven vol muziek" in ontvangst nemen. Bij deze viering vertolkte Lisa Del Bo het liedje "What's a woman" en gleed daarbij 2 maal uit op de trappen.

Vaya Con Dios

Vaya Con Dios zag het levenslicht in 1986. Toen Dani Klein, samen met Willy Willy en Dirk Schoufs gevraagd werden voor een eenmalig optreden bij de opening van een boetiek.
De muziek die ze brachten, smaakte naar meer en vond een weg naar de platenfirma's.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet