1990: What's a woman = Hit van het jaar

maandag 4 maart 2019 - 07:00
Vaya Con Dios
In 1990 stond "What's a woman" van Vaya Con Dios op nummer 1 in de jaarlijsten.

"What's a woman" van Vaya Con Dios stond in de zomer van 1990 acht weken op nummer 1 in de Radio 2 Top 30. Het is een liedje uit het album "Night Owls", waar je ook "Nah Neh Nah" op vindt.
"What's a woman" gaat over de moeilijkheden tussen mannen en vrouwen, die elkaar enerzijds nodig hebben, maar anderzijds het soms moeilijk hebben om elkaar te begrijpen. Toch even over nadenken mocht je deze plakker als openingsdans voor jouw huwelijksfeest willen gebruiken.

Nederland

Het liedje werd geschreven toen Dani Klein, Dirk Schoufs en Jean-Marie Gielen heel lang moest wachten tijdens een programma voor de Nederlandse televisie. Gedurende de spreekwoordelijke '2 minuten' werd het liedje in de kleedkamer geschreven. En de rest is geschiedenis.
Tijdens de opname was André Brasseur één van de muzikanten. De magistrale klanken van zijn Hammondorgel hoor je onder meer op de intro van deze klassieker.

Aaron Neville

In 2006 werd "What's a woman" opnieuw opgenomen, maar dan als duet. Dani Klein koos hiervoor Aaron Neville als partner. Ze had de Amerikaanse zanger eerder tijdens een concert in Brussel gezien en was onder de indruk van zijn stem.
Dit duet werd ook gebruikt voor de Zweedse film "Vingar av Glas" of "Wings of Glass".

Eregalerij

In 2009 werd "What's a woman" opgenomen in De Eregalerij van Radio 2. Zes jaar later mocht Dani Klein een "Leven vol muziek" in ontvangst nemen. Bij deze viering vertolkte Lisa Del Bo het liedje "What's a woman" en gleed daarbij 2 maal uit op de trappen.

Vaya Con Dios

Vaya Con Dios zag het levenslicht in 1986. Toen Dani Klein, samen met Willy Willy en Dirk Schoufs gevraagd werden voor een eenmalig optreden bij de opening van een boetiek.
De muziek die ze brachten, smaakte naar meer en vond een weg naar de platenfirma's.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!