1992: She goes nana = Hit van het jaar

dinsdag 5 maart 2019 - 07:00
The Radios
In 1992 scoorden The Radios met "She goes nana" hun grootste hit.

"She goes nana" stond in het voorjaar van 1992 zestien weken in de Radio 2 Top 30. The Radios verbleven 4 weken met dit liedje aan de top. Bij het jaaroverzicht was dit ook de nummer 1.
Ook in Nederland werd het een groot succes. Met zelfs een plaats in de legendarische Top 2000.

Senegal 

Dankzij "She goes nana" mochten Bart Peeters & co naast de groten der aarde staan. In de zomer van 92 werden ze in Boedapest uitgenodigd voor een festival waar ook Bryan Adams, Extreme en Chesney Hawkes op de affiche stond. Ook in Senegal speelden ze de pannen van het dak.
Tijdens Radio 2 Zomerhit ontvingen The Radios de speciale prijs voor "De enige Belgische groep die in 1992 op 1 stond in de Top 30".
Het liedje "I'm into folk" werd in 2009 opgenomen in De Eregalerij van Radio 2.
In 2011 zonden de collega's van Q-Music op 21 juli de "Nana 69" uit. Een hitlijst met meezingers waarin "nana" gezongen werd. "She goes nana" stond op 1.

Nana

Het liedje heeft niets te maken met een gekend merk voor maandverbanden. Tijdens de opname van het liedje werd er geworsteld met de tekst en het ritme. In afwachting van een betere tekst werd er "na-na-na-na" gezongen.  Omdat het toch goed klonk, werd de "na-na-na-na" behouden. 
Volgens sommigen die het denken te weten, zou deze klassieker over het vrouwelijk orgasme gaan.

The Radios

Eind jaren 80 zag Bart Peeters tijdens Humo's Rock Rally de B-tunes met de broers Ronny en Robert Mosuse optreden. Hij nodigde hen uit om een groepje te beginnen. The Radios werden een feit.
Naast "She goes nana" werden ze ook beroemd met de liedjes "I'm into folk", "Gimme love", "Swimming in the pool", "Lucky day", "Dreaming wild" en "Teardrops".
In 1994 hield de groep The Radios op met bestaan. In 2000 stierf Robert Mosuse aan een hersentumor.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!