Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

De Topcollectie

Hit van het jaar 1994: 'Love is all around' van Wet Wet Wet

wo 6 mrt. - 6:00

De absolute nummer 1 van 1994 heeft iets te maken met een geweldige romantische komedie.
Wet Wet Wet

In 1994 stond "Love is all around", de zomerhit van Wet Wet Wet, 8 weken op 1 in de Radio 2 Top 30. De Schotse groep had een cover gemaakt van de originele hit van The Troggs uit 1967.

Four weddings and a funeral

"Love is all around" werd gebruikt voor de film "Four weddings and a funeral". Een romantische komedie met onder meer Hugh Grant en Rowan Atkinson.
Wet Wet Wet mocht voor de soundtrack van de film kiezen uit 3 liedjes: "I will survive" van Gloria Gaynor, "Can't smile without you" van Barry Manilow en "Love is all around" van The Troggs. De keuze is gekend.

15 weken

Het succes van de film was recht evenredig met dat van het liedje. "Love is all around" stond maar liefst 15 weken aan de top van de Britse hitlijsten. Het is daarmee, samen met "One dance" van Drake, het nummer dat, op 1 na, het langs in de charts stond. De recordhouder is nog steeds "(Everything I do) I do it for you" van Bryan Adams.

Wet Wet Wet

In 1982 werd in Glasgow een muzikaal kwartet opgericht rond de zanger Marti Pellow. De eerste groepsnaam was Vortex Motion. Twee jaar later werd dat veranderd in Wet Wet Wet. De inspiratie vond de groep in het liedje "Getting, having and holding" van Scritti Politti. In de tekst komt de zin "It's tired of joking - wet, wet with tears" voor. Omdat er in die tijd al een aantal groepen bestonden met een dubbele naam, zoals Duran Duran en Talk Talk, werd er een derde "Wet" toegevoegd.
Naast "Love is all around" waren ook "Sweet little mystery" en "Angel eyes" grote hits voor Wet Wet Wet.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet