2 Fabiola stopt eind 2020

maandag 29 juli 2019 - 13:00
Tijdens Plage Préférée liet Pat Krimson weten dat 2 Fabiola eind 2020 stopt. “Vanaf januari 2021 zullen we nog een intieme theatertour doen, maar we zijn dan niet meer te boeken voor feestjes en festivals”.

Tijdens Plage Préférée kondigde Pat Krimson aan dat 2 Fabiola eind 2020 definitief stopt. De groep zal dan 30 jaar bestaan en meer dan 1000 shows gegeven hebben.
Pat Krimson gaat dan verder als DJ en Loredana zal ook niet stil blijven zitten.

Theatertour

“De theatertour  wordt een soort stand-up comedy show. Een voorstelling waarin ik alle nog niet gepubliceerde anekdotes uit onze carrière zal vertellen. De show zal wel 18+ zijn.” Ook alle hits van Pat zullen tijdens de show aan bod komen. 

Zohra

In 1991 vonden Pat Krimson en Olivier Adams dat de tijd rijp was voor een nieuw project nadat ze een punt gezet hadden achter de groep Leopold 3.


Op het podium stonden Pat Krimson, zangeres Zohra en danser Fabio. Ze scoren hits met de liedjes "Lift u up", "I'm on fire", "Magic flight" en "Freak out".  In 1996 wint 2 Fabiola tijdens Radio 2 Zomerhit de prijs voor "De beste Belgische productie" voor "Lift u up".
Zohra stapt in 1999 uit de groep. Ze gaat solo en wordt DJ.


Ze wordt vervangen door Evi Goffin. Daarna volgen er nog heel wat zangeressen zoals de Australische Katie Michaelson, Viola Furleo, Saskia Duerinck, Loredana Deamicis en Katerine. 2 Fabiola haalde niet meer het succes zoals in de jaren 90.

Zomerhit

In 2014 nam 2 Fabiola feat. Loredana deel aan de voorrondes van Eurosong met het liedje "She's after my piano". Pat Krimson en Loredana gingen niet naar het Eurovisiesongfestival, maar hadden wel een dijk van een hit te pakken.


De bekroning kwam op 23 augustus. Ze ontvingen de award "Radio 2 Zomerhit" uit handen van minister-president Geert Bourgeois.

Koningshuis

De inspiratie voor de groepsnaam 2 Fabiola vond Pat Krimson bij ons koningshuis. Koningin Fabiola was de muze voor de groep. Eerder stond de vierde koning model voor de groep Leopold 3.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!