Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

De Topcollectie

2003: 15 jaar geleden overleed Johnny Cash

wo 12 sep. - 9:45

De countrywereld stond in 2003 even stil. 'The man in black' was niet meer.
Johnny Cash
© Billboard

Johnny Cash was een Amerikaanse countryzanger. Getrouwd van 1954 tot 1966 getrouwd met Vivian Liberto en vanaf 1968 tot 2003 met June Carter Cash. Zij schreef "Ring of fire", één van de bekendste liedjes van Johnny Cash.
Eerder in de jaren 50 werd Johnny bekend met de hits "Folsom prison blues" en "I walk the line".
Eind jaren 60 neemt Johnny Cash 2 legendarische live-albums op in de gevangenissen Folsom Prison en San Quentin. De klassieker "A boy named Sue" stamt uit deze periode. 
In 1985 vormt hij samen met Waylon Jennings, Willie Nelson en Kris Kristofferson de succesvolle gelegenheidsgroep The Highwaymen.

Man in black

Er zijn 2 elementen die Johnny Cash kenmerken. Zijn diepe baritonstem en zijn zwarte pakken. Vandaar zijn bijnaam 'The man in black' (De man in het zwart). De verklaring voor de zwarte pakken legt hij uit in het protestliedje "Man in black", waarbij hij opkomt voor de zwakkeren in de samenleving.

Deze zwarte kostuums werden ook 'Nudie suits' genoemd, naar zijn modeontwerper Nudie Cohn. Deze specialiseerde zich in extravagante en flamboyante artiestenkledij voor artiesten uit de film- en muziekwereld, zoals Elvis Presley, Dolly Parton, Elton John, en zelfs Bobbejaan Schoepen.

Bobbejaan

Bobbejaan kwam vaak bij Nudie Cohn en kocht van hem ook twee witte Amerikaanse Pontiacs Bonneville. Deze Nudie mobiles kan je nog bekijken in Bobbejaanland. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet