2017: Johnny Hallyday zingt niet meer

donderdag 6 december 2018 - 13:37
Johnny Hallyday
Eén jaar geleden overleed Johnny Hallyday.

Op 6 december 2017 bereikte ons héél droevig nieuws uit de Franstalige muziekwereld. Johnny Hallyday overleed aan de gevolgen van longkanker. Hij werd 74 jaar.
Jean-Philippe Smet was een Parisien met Belgische roots. Zijn vader was een landgenoot.

Franse Elvis

Johnny Hallyday kreeg in 1960 zijn eerste platencontract. Zijn eerste singletje "Souvenirs, souvenirs" was meteen een schot in de roos. Frankrijk had er een razend populaire rock-'n-roll zanger én jongerenidool bij. Hij werd de Franse Elvis genoemd.
Op zijn repertoire stonden voornamelijk Franstalige covers van rock-hits. Hij scoorde hits met onder meer "Pour moi la vie va commencer", "Tes tendres années", "Retiens la nuit".
Hij verkocht in zijn carrière meer dan 100 miljoen platen.

Op het witte doek

Net zoals Elvis Presley acteerde hij in films zoals "D'où viens-tu Johnny?", "Detective" en "L'homme du train".

Sylvie

In de jaren 60 en 70 vormde hij samen met zijn toenmalige echtgenote Sylvie Vartan het "gouden koppel". Zij werden de ouders van David Hallyday, die later ook een gevierd zanger werd.
Na zijn scheiding met Sylvie stond Johnny nog 3 maal voor het altaar.

Postuum

Op vrijdag 19 oktober lag het postuum album "Mon pays, c'est l'amour" van Johnny Hallyday in de winkel. Na één minuut waren er al 800.000 exemplaren verkocht. Goed voor platina.

Testament

Johnny Hallyday kreeg een eeuwige rustplaats op Saint-Barthélemy, een eiland van de Franse Antillen. Zoals het in de beste families kan gebeuren, kwam er ook een haar in de boter wat het testament betreft.
Zijn vierde vrouw Laeticia kreeg het aan de stok met 2 kinderen van Johnny Hallyday. Van de erfenis zouden Laura Smet en David Hallyday niets te zien krijgen. Wordt vervolgd. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!