25 jaar geleden zong Clouseau voor het eerst 'Nobelprijs'

dinsdag 7 september 2021 - 15:50
Stefaan Fernande
Radio 2
Gewaardeerd tekstschrijver Stefaan Fernande overleed op 7 september 2021. Uit zijn pen kwam 25 jaar geleden de klassieker 'Nobelprijs' van Clouseau.

Cassette met een Samsonachtige stem

In de jaren 90 vonden Koen en Kris Wauters van Clouseau geregeld cassettes met liedjes in hun brievenbus. Componisten en tekstschrijvers hoopten dat hun demo een volwaardig liedje zou worden van Clouseau. Kris Wauters beluisterde ze allemaal. Meestal waren ze gewoon niet goed. Hij kreeg ook een demo van de onbekende Stefaan Fernande, gezongen door zijn toenmalige partner Paul. Die zong het liedje met een heel zware, Samsonachtige stem. Na anderhalve minuut zette Kris Wauters het bandje stop, omdat hij meer aandacht had voor de stem en minder voor het liedje. De cassette belandde in de bak 'Niet goed genoeg'.

Nobelprijs!

's Nachts lag Kris Wauters in zijn bed en in zijn hoofd hoorde hij dat deuntje van dat ene liedje opnieuw en opnieuw. De volgende ochtend heeft hij die de doos met alle rommel leeggehaald en is dat liedje opnieuw gaan zoeken, cassette per cassette. En toen vond hij het liedje 'Nobelprijs' terug. 25 jaar geleden werd er geschiedenis geschreven.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!