30 jaar geleden veroverde Technotronic de hele wereld met "Pump up the jam"

woensdag 11 september 2019 - 11:00
Technotronic
30 jaar geleden verscheen een fris geluid in de Radio 2 Top 30. "Pump up the jam" van Technotronic belandde meteen op nummer 4 in onze nationale hitlijst.

Zaterdag 9 september 1989. Kwart vóór 14u kondigde presentator Johan De Maeyer de hoogste nieuwkomer in de Radio 2 Top 30 aan. Nieuw op 4: "Pump up the jam" van Technotronic.

Ya Kid K

Jo Bogaert, een filosoof uit Aalst, wou aanvankelijk alleen maar muziek voor theater en ballet maken. Via new wave, techno, house en new beat ontwikkelde Jo een eigen stijl. 
In 1989 presenteerde Jo Bogaert de instrumentale versie met de titel "Technotronic" van de groep The Pro 24's aan de gespecialiseerde platenwinkels. Hij kreeg het advies om hiervoor "een stem" te zoeken.
Die werd gevonden in de persoon van Manuela Kamosi of Ya Kid K. Het liedje kreeg de titel "Pump up the jam". En de rest is geschiedenis.

Concorde

Technotronic veroverde met deze klassieker de hele wereld. De groep mocht zelfs het voorprogramma van Madonna's "Blond Ambition World Tour" verzorgen.
Exemplaren van het eerste album van Technotronic werden zelfs met de Concorde naar Amerika gevlogen. Vlugger kon niet in die tijd.

Vivavlaanderen.be

Dit en nog veel meer lees je in de nieuwe biografie van Technotronic op vivavlaanderen.be. Het juiste verhaal van dit Belgisch project werd door Marc Brillouet vakkundig gereconstrueerd. 
Deze biografie werd eveneens verrijkt met videomateriaal uit het rijke VRT-archief.

Viva Technotronic!

www.vivavlaanderen.be, de schatkamer van de Vlaamse populaire muziek! 

 

Meer weten over Technotronic? Surf dan naar vivavlaanderen.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!