5 jaar na het overlijden van Luc de Vos verschijnt zijn volledige oeuvre op vinyl

vrijdag 29 november 2019 - 07:00
Luc de Vos
In 2014 overleed Luc de Vos. Voor het eerst worden al zijn liedjes gebundeld.

Op vrijdag 29 november 2019 is het exact 5 jaar geleden dat de Gentse zanger Luc de Vos overleed. Hij was 52 jaar. Op dezelfde dag zijn zoon 14 jaar werd.
Luc de Vos was zanger, muzikant, columnist en schrijver. Hij was vooral gekend als stem en gezicht van de groep Gorki. De groep was actief op 11 albums. De grootste hits zijn 'Mia', 'Lieve kleine piranha', 'Soms vraagt een mens zich af' en 'Anja' .

Studio Brussel

Luc de Vos schreef ook columns voor Studio Brussel en het Gentse stadsmagazine Zone 09. Een aantal columns werden gebundeld in het boek 'De verworpenen'. Daarnaast schreef hij ook nog 7 romans.

Gorky/Gorki

De oorspronkelijke naam van de groep van Luc de Vos was Gorky. In 1990 behaalden ze derde plaats in Humo's Rock Rally. Toen de band in 1993 splitte, ging Luc De Vos verder onder de groepsnaam Gorki.

MIA's

De afkorting MIA van Music Industry Awards is een verwijzing naar de klassieker 'Mia' van Gorki. Luc de Vos werd bij de MIA's van 2014 postuum geëerd met de carrièreprijs 'Lifetime achievement award'.

Verzameld werk

Naar aanleiding van deze herdenking worden alle albums van Gorky/Gorki uitgebracht op vinyl en cd.
In de exclusieve LP-box zitten de 10 studio-albums aangevuld met het tussendoortje 'Boterhammen' en de verzamelaar ‘Alles moet weg’ met een aantal onuitgegeven liedjes. In de cd-box vind je de 10 studio-albums. 
Daarnaast is er ook de dubbelcd 'Anja loves Ninja' met 35 singles en 1 B-kant.
En om af te ronden wordt ook het boek ‘De roes van het heden II’ van Luc de Vos aangeboden. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!