“5G-smartphone is nutteloos zonder 5G-netwerk in België”

woensdag 12 februari 2020 - 10:54
Samsung stelde vannacht zijn nieuwe toestellen voor. De eerste smartphone die op 5G kan, de Galaxy S20 Ultra, komt naar ons land. Ook waagt Samsung zich opnieuw aan een plooibare smartphone. Aan die toestellen hangt wel een stevig prijskaartje vast. Maar zijn deze nieuwe toestellen een verrijking voor de Belgische consument?

Eerste 5G-smartphone

Samsung heeft een nieuwe reeks smartphones: de Galaxy S20 reeks. Een reeks met drie toestellen. De S20 Ultra is als enige uit de reeks 5G-compatibel, je kan er dus mee op het 5G-netwerk. De prijs van de S20 Ultra is wel niet niks, je betaalt er zo'n 1350 euro voor. Bram Lodewijks van Techradar, een website over technologienieuws, is sceptisch: “In België hebben we geen toegang tot het 5G-netwerk en een 5G-smartphone is bij ons dus nutteloos. Je bent eraan voor de moeite.” Toch gelooft Samsung dat het interessant kan zijn voor mensen die regelmatig reizen naar landen waar 5G wel al bestaat. De lancering van een 5G-toestel in ons land is vooral een signaal van Samsung aan onze regering om snel werk te maken van het 5G-netwerk.

Nieuw plooibaar toestel

Vorig jaar pakte Samsung al uit met een plooibaar toestel maar dat liep grondig mis. Bram Lodewijks: “De Samsung Fold had meteen na de lancering heel wat problemen, vooral met het scherm dat los kwam. Het bedrijf deed aanpassingen en enkele maanden later kwam de Fold uiteindelijk toch op de markt in een beperkt aantal landen. Bij ons lag het toestel echter nooit in de winkelrekken. Met het nieuwe plooibare Galaxy Z Flip hoopt Samsung alles goed te maken”. Toch ziet het er niet naar uit dat we binnenkort allemaal met een plooibaar toestel rondlopen. Het toestel is allesbehalve goedkoop, het kost zo'n 1.500 euro. Bram zegt geen fan te zijn van de Z Flip: “Het toestel kost meer dan de klassieke smartphones, maar heeft geen extra voordelen of opties”.

Even geduld

De prijzen van de nieuwe Samsung-toestellen liggen rond de 1000 euro en meer, redelijk hoog dus. "Voor zo’n prijs heb je al snel vijf andere degelijke smartphones", voegt Lodewijks er aan toe. "De mensen die wel geïnteresseerd zijn in de nieuwe reeks wachten best nog enkele maanden. De toestellen zullen tegen de zomer al dalen in prijs."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!