6 nieuwe namen in de Rock 'n Roll Hall of Fame

maandag 16 april 2018 - 11:44
Rock 'n roll hall of fame
Het "pantheon van de rock" heeft terug een aantal grote muzikale namen voor de eeuwigheid bijgezet.

In Vlaanderen kennen we De Eregalerij van Radio 2 waarbij belangrijke artiesten en liedjes een eervolle vermelding krijgen wegens bewezen diensten. In Amerika maakt een artiest kans op een plaats in de Rock 'n Roll Hall of Fame als hij/zij 25 jaar geleden zijn/haar eerste album uitgebracht heeft.
Bij de nominaties wordt gelet op de betekenis voor de rock 'n roll én op de invloed op andere artiesten. 

Zaterdag zijn 6 artiesten officieel opgenomen in de Rock 'n Roll Hall of Fame. Moody Blues, Dire Straits , Bon Jovi, The Cars, Nina Simone en Sister Rosetta Tharpe werden geëerd met een lintje en een oorkonde.

Sister

De eerste 5 namen zijn ook hier gekend. Sister Rosetta Tharpe iets minder. Zij was een Amerikaanse zangeres en componiste die in de jaren dertig en veertig bedrijvig was in de gospelmuziek. Met haar muziek had ze invloed op rock-'n-roll-artiesten als Little Richard, Johnny Cash, Elvis Presley en Jerry Lee Lewis. Rosetta Tharpe werd ook "The Godmother of Rock n' Roll" genoemd. In 2007 werd ze reeds opgenomen in de Blues Hall of Fame.

Eerbetoon

Tijdens de ceremonie van de Rock 'n Roll Hall of Fame was er ook een speciaal eerbetoon voor Tom Petty en Chris Cornell van Soundgarden, die allebei vorig jaar overleden. 

Cleveland

In 1986 werden de eerste artiesten aan de Rock 'n Roll Hall of Fame toegevoegd. De gelukkigen waren Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown, Ray Charles, Sam Cooke, Fats Domino, The Everly Brothers, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Little Richard.
De Rock 'n Roll Hall of Fame is een museum in de Amerikaanse stad Cleveland, gewijd aan de geschiedenis van beroemde en invloedrijke artiesten in de wereld van rock 'n roll. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!