6 tips om je witte lingerie hagelwit te houden

donderdag 5 mei 2022 - 08:23
Getty Images
Luisteraar Gisèle vraagt zich via de Radio 2 app af hoe je lingerie echt mooi wit kan houden. Het is geen makkelijke opgave, maar er bestaan wél verschillende middeltjes en tips!

Je favoriete, witte lingerie kan als snel een gelige kleur krijgen. Hoe hou je je witte lingerie hagelwit? Dat is de vraag die vele vrouwen zich stellen. Er zijn verschillende redenen waarom witte lingerie gelig kleurt: zonlicht, zout, water, chloorwater, … maar je past best ook op met bepaalde wasmiddelen.  

 

Een bh heeft eigenlijk maar een gemiddelde levensduur van 8 maanden, én was je best na 4 keer dragen (al verschilt dit natuurlijk van persoon tot persoon). Je kan je bh zo lang mogelijk mooi houden. Dat doe je door je bh met de hand te wassen. Spoel je lingerie altijd uit met koud water. Als je je lingerie toch liever in het wasmachine wast, gebruik je best altijd een waszakje. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je je machine instelt op een wol programma, en dat je fijn wasmiddel gebruikt. Een bh mag nooit in de droger! Je kan het drogen wel een stuk versnellen door de lingerie in de slazwierder te steken. 

 

Hoe hou je je witte lingerie spierwit?

 

Borax of natriumboraat

Leg je lingerie 24 uur in een boraxoplossing. Borax of natriumboraat koop je makkelijk in een doe-het-zelfwinkel, een drogisterij of online.

 

Zuurstofbleekmiddel

Voeg een schepje zuurstofbleekmiddel aan je waspoeder toe. Zuurstofbleekmiddelen zijn witmakers. Deze kan je in een gewone supermarkt terugvinden, of natuurlijk op het internet.

 

Waspoeder

Gebruik altijd waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel. Daarnaast koop je natuurlijk waspoeder dat speciaal gemaakt is voor witte was. In dat poeder zitten bestanddelen die je was bleken.

 

Soda

Je kan altijd een eetlepel soda (bakpoeder) aan je waspoeder toevoegen. Soda staat bekend als een bleekmiddel.

 

Zon

Als je je witte bh’s te lang in de zon laat hangen, kunnen ze sneller vergelen. Haal je was dus zo snel mogelijk binnen.

 

Citroensap

Laat je witte lingerie weken in een bad met kokend water én citroensap. Citroensap maakt witte was weer wit en laat vlekken verdwijnen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!