6 tips zodat ook jij ontspannen blijft tijdens de examens van je kind

woensdag 2 juni 2021 - 15:35
Foto Pexels
De examens zijn niet enkel een stresserende periode voor studenten, maar ook voor de ouders van studenten. Hoe zorg je ervoor dat jouw stress niet zorgt voor onnodige druk bij je student? Dus, hoe ontspan jij tijdens deze periode?

Sfeer

Zorg voor een rustige en aangename sfeer in je huis. Organiseer dus geen feestjes. Zo kan zowel jij als je student tot rust komen. 

Vraag niet te veel

Vraag niet overdreven vaak hoe het examen gegaan is, of het moeilijk was en hoeveel vragen je kind er goed heeft. Als student kan je niet altijd inschatten hoe een examen gaat zijn. En zo doe jij je student en jezelf enkel meer stress aan. 

Gezonde snack

Maak een lekkere maar gezonde snack voor je student in huis. Zo kan jij even je gedachten op nul zetten én doe je er iemand anders een plezier mee. 

Wandel

Ga eens naar buiten. Maak een wandeling of een uitstap. Zo hoef jij even niet aan de examens van je zoon of dochter te denken. En je student kan thuis in alle rust studeren. 

Beloon

Sommige studenten vinden het leuk om na een zware dag beloond te worden. Zorg voor een ontspannende beloning waar jullie beiden van kunnen genieten. Organiseer een filmavondje, ga gezellig aperitieven, maak een avondwandeling, …  Of luister naar Radio 2 Unwind en kom helemaal tot rust! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!