'7 anjers, 7 rozen' wordt '7 venkels en frambozen' voor reclamestunt. Willy Sommers: "Ik kende venkel niet, maar ondertussen wel!"

dinsdag 2 februari 2021 - 18:38
Willy Sommers
Radio 2
'Zeven anjers, zeven rozen', het bekende nummer van Willy Sommers, is vandaag een halve eeuw oud. Dat viert Willy Sommers zelf met een nieuwe versie, ‘Zeven venkels en frambozen'.

'Zeven venkels en frambozen' kadert in de reclamecampagne van een supermarkt. “Ik krijg vaak aanbiedingen om reclamespots te maken of in te zingen, maar heb dat eigenlijk nooit gedaan", vertel Willy Sommers in 'Radio 2 Bene Bene'. "Ik heb er de feeling niet voor. Maar nu in deze barre tijden van corona waar alles zo deprimerend en negatief is, kwam het idee om dit lied aan te passen. Ik kende venkel niet, maar ondertussen wel! Ik heb het zelf nog niet vaak gegeten. Je komt het niet zo vaak tegen.”

"Het gaat om mensen hun gezondheid. Het is een boodschap die ik doorgeef aan de mensen: “Eet groentjes en fruit.” En voor Valentijn? Geef je partner een boeketje met verse groenten en fruit in plaats van bloemen. Of samen met bloemen.”

Ik eet heel veel groenten en fruit, maar vooral fruit. Al wordt er elke avond thuis gekookt en het altijd andere groenten zijn. Lekker!

Willy Sommers

Een halve eeuw oud

Op het nummer ‘Zeven anjers, zeven rozen’ staat dus geen leeftijd. “Het is een Vlaamse ‘evergreen’. In de 1000 Klassiekers scoort dat lied ook nog steeds heel hoog. Dit jaar sta ik vijftig jaar op de planken als de artiest Willy Sommers. Het is een nummer dat ook iedereen kent in Vlaanderen. Een paar jaar geleden heb ik het gespeeld op Pukkelpop en de tent stond in vuur en vlam. Ik dacht echt dat de jeugd dit nummer niet meer kende, maar ik was verbaasd! Iedereen kent dat.”

Willy Sommers had het venijnige coronavirus eind oktober te pakken. Hij is bijna helemaal hersteld, maar heeft nog een klein beetje last van zijn ademhaling. “Twee of drie keer per week komt er een kinesist bij mij thuis die me een mondmasker opzet met gezonde lucht. Dat bevordert de ademhaling, maar voor de rest voel ik me springlevend.”

“Ik ga proberen mee te doen met Tournée Minerale. Bij ons is het de gewoonte om tijdens het avondeten een glaasje wijn te drinken. Daar kon ik gisterenavond niet aan weerstaan, en mijn vrouw ook niet. Maar vanaf vandaag wil ik het wel doen. Het is gelukkig een korte maand.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!