7 tips om je tuin extra leuk te maken voor je kinderen

woensdag 5 mei 2021 - 09:22
Met deze tips maak je van je tuin een echte speelkamer in open lucht voor je (klein)kinderen.

Moestuintje

Geef je kind een klein apart deel van de moestuin. Op die manier leren ze de tuin ontdekken en leer je hen op een speelse manier met verantwoordelijkheid omgaan. En voor alle kinderen die met lange tanden hun groenten opeten: wedden dat ze hun zelf gekweekte groentjes wél lekker vinden?

Een eigen plekje

Zoals de slaapkamer hun eigen plek binnen in huis is, hebben kinderen ook graag in de tuin een eigen plekje. Dat hoeft maar een vierkante meter te zijn. Maar laat ze het zelf inrichten. In de zomer kunnen jullie bijvoorbeeld samen een tipi maken of een kamp bouwen met takken.

Samen planten uitkiezen

De volgende tip is voor iedereen die graag planten en bloemen koopt om in de zomer te genieten van een kleurrijke tuin. Neem je kinderen eens mee op pad om die planten en bloemen uit te kiezen (of in coronatijden, bestel ze samen online) en laat ze helpen bij het planten en verpotten. Quality time verzekerd!

Beschilder potten en stenen

Zijn de planten en bloemen aangekocht? Laat je kinderen er dan een persoonlijke toets aan geven door ze de potten te laten beschilderen. Zo zien ze ook effectief welke bijdrage zij aan de tuin hebben geleverd en geef je hen inspraak in hoe die eruit ziet.

Speeltuig

Een schommel, glijbaan of trampoline: ze zijn niet altijd goedkoop, maar zeker hun investering waard! De speeltuigen bestaan al lang, maar kinderen lijken ze niet beu te geraken. Het zijn vaak de eerste dingen waar kinderen naartoe lopen in de tuin. En ze zorgen voor uren speelplezier!

Vijver

Een vijver is altijd een leuk extraatje voor in je tuin. In de zomer zorgt het voor extra verkoeling, maar ook in de andere seizoenen is een vijver een meerwaarde. Schrik niet als er salamanders in komen zwemmen. Je (klein)kinderen zijn er dol op! Let wel op: voor kleine kinderen kan een vijver wel gevaarlijk zijn, dus zorg voor een goede omheining.

Tuinverlichting

Door tuinlampjes op te hangen, maak je de tuin meteen een stuk gezelliger. De lampjes bestaan in alle soorten en kleuren. Maar voor kinderen geldt natuurlijk vaak: hoe kleurrijker, hoe beter! Een extra voordeel van tuinlampjes: je kan samen met je kroost tot ’s avonds laat buiten genieten van een verlichte tuin.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!