8 tuin- en kamerplanten die weinig onderhoud vragen

woensdag 5 mei 2021 - 09:29
Heb je geen groene vingers, maar hou je wel van planten? Deze tuin- en terrasplanten vragen om weinig onderhoud en zullen het sowieso overleven als je hen eens vergeet water te geven.

Kamer- en terrasplanten

Cactus

Cactussen bestaan in alle soorten en maten. Ze zijn weer helemaal hip en onmisbaar in het interieur. Cactussen overleven in quasi ieders huis, goed nieuws dus! Ze hebben maar één keer om de twee weken water nodig. Doordat de plant het water opslaat, kan het een hele tijd overleven zonder. Cactussen komen oorspronkelijk uit de woestijn en zijn dus gewoon aan lange droogtes.

Monstera

In heel wat hippe interieurs zijn deze gatenplanten terug te vinden. Een van de redenen is waarschijnlijk dat ze simpel te verzorgen zijn. Er is slechts één regel: de aarde moet altijd een beetje vochtig zijn. Een beetje, dus niet te nat, want de plant verdrinkt letterlijk al ie te veel water krijgt. Je geeft dus beter twee keer een beetje water, dan een keer te veel.

Aloë Vera

Aloë vera klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren door de verschillende verzorgingsproducten waarvoor de geneeskrachtige plant gebruikt wordt. Maar de plant is twee keer goed voor de gezondheid, want hij produceert ook veel zuurstof. Vooral ’s nachts, dus het is de ideale plant voor in je slaapkamer.

Net als bij andere vetplanten, zal te veel water de plant fataal worden. In de zomer geef je de plant het best elke week een beetje water. In de andere maanden geef je beter maar één keer per maand water.

Sanseveria

De sanseveria wordt ook wel 'vrouwentongen' genoemd. Deze plant kan tegen een stootje! Vergeet je 'm eens water te geven, geen probleem, dat overleeft deze kanjer zonder probleem. Een teveel aan water wordt deze plant eerder fataal dan een tekort. Geef 'm het best één keer om de twee of drie weken water.

Tuinplanten

Lavendel

Lavendel is een veelzijdige plant. Hij ruikt niet alleen goed, maar is ook een ideaal lokaas voor bijen en vlinders. De plant is gemakkelijk te verzorgen. Hij kan goed tegen droogtes, maar er moet natuurlijk ook af en toe gesnoeid worden. Want snoeien doet groeien! Dat doe je het best twee keer per jaar. Een keer nét na de bloei en een tweede keer in het voorjaar nét voor hij weer begint te groeien.

Hortensia

Door hun lange bloeiperiode kan je lang genieten van hortensia's in de tuin. In een zonnige plek komen ze het best tot hun recht. Maar de grond moet wel altijd vochtig blijven. En goed nieuws! De meeste hortensia’s moeten zelfs niet gesnoeid worden. De schapenkoppen en de annabel, snoei je beter wel.

Echinacea

Deze plant geef een kleurrijke toets aan je tuin. Door zijn felle kleuren en vrolijke uitstraling, wordt de echinacea ook wel zonnehoed genoemd. Hij bloeit de hele zomer lang. De echinacea heeft een zonnige plek nodig en veel ruimte rond zich heen. Zorg voor een vruchtbare en goed doorlatende grond.

Camellia

Bij wie van kleurrijk houdt, mag de camellia niet ontbreken in de tuin. De kleuren variëren in verschillende tinten paars. De camellia wordt ook de Japanse roos genoemd en is een struik van roosachtige bloemen. De struik is winterhard. Daardoor geniet je ieder jaar opnieuw van prachtige bloemen in de struik.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!