Adil zingt 'Isolation'

donderdag 27 mei 2021 - 07:00
Adil
Radio 2
In 2007 nam Adil deel aan 'Idool' waar hij in de top 10 eindigde, maar waarschijnlijk ken je hem van zijn deelname aan de Belgische voorrondes voor het Eurovisiesongfestival van 2016. Helaas mocht hij ons land niet vertegenwoordigen, maar hij bleef wel muziek maken. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt Adil 'Isolation', een liedje over elkaar steunen in deze gekke tijden.

Isolation

Op het podium van 'Radio 2 Bene Bene' brengt Adil zijn nieuwste single 'Isolation'. "'Isolation' gaat over elkaar steunen en er voor elkaar zijn in deze gekke tijden. Veel artiesten hebben al liedjes geschreven over corona en dat wou ik eigenlijk niet doen. Ik hoop dat de mensen 'Isolation' niet gaan zien als de zoveelste coronasong. Al moet ik wel zeggen dat ik veel inspiratie heb gehaald uit de coronacrisis. Er komt ook nog een leuk projectje aan en dat wordt iets wat mensen misschien niet gaan verwachten van mij. Ik wil gewoon leuke muziek blijven delen."

Een succesvolle carrière is één ding, maar ik vind het vooral belangrijk om mijn passie te blijven uitoefenen en muziek te maken.  

Adil

Terug van nooit helemaal weggeweest

Het was eventjes een beetje stiller rond Adil, maar weg was hij nooit helemaal. "Ik blijf gewoon bezig. Een succesvolle carrière is één ding, maar ik vind het vooral belangrijk om muziek te blijven maken. Het is een grote passie die ik graag deel met andere mensen."

Student aan de Jazzstudio

Adil studeerde aan de Jazzstudio in Antwerpen. Toch is jazz niet meteen het genre waar mensen hem mee associëren. "Ik ben heel blij dat ik dat heb kunnen doen. Voor mij ligt jazz aan de basis van veel muziek. Mensen associëren me vaak met soul, maar ook daar ligt jazz aan de basis. Aan de Jazzstudio heb ik heel veel dingen geleerd die ik nog lang zal toepassen. Er zit veel meer in jazz dan je zou denken." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!