Admiral Freebee zingt 'Coming of the light'

woensdag 8 september 2021 - 07:00
Admiral Freebee
Radio 2
Admiral Freebee is al jarenlang het alter ego van Tom Van Laere. Zijn nieuwe single 'Coming of the light' is de voorbode van een nieuw album 'The Gardener'.

De tuinier van de liedjes

Tijdens Radio 2 Bene Bene had Admiral Freebee een leuke pet op. "Er staat 'Avant gardener' op. Het nieuwe album heet 'The Gardener' en nu maak ik er op voorhand al reclame voor. Vandaar 'Avant' (lacht). Waarom 'The Gardener? "Ik heb een appartement en geen tuin. Als ik naar een tuin ging, zat daarnaast een tuinier. Toen was er zoveel lawaai dat ik niet in de stilte zat. Mijn repertoire en mijn liedjes werden dan mijn tuin en ik ben dan de tuinier of The Gardener."

Comin of the light

De eerste single heet 'Coming of the light' met de zin "Ik was vergeten hoeveel licht er bestaat in de wereld tot jij het mij terug gaf." Dat neigt naar romantiek. "Die 'jij' kan van alles zijn. Dat kan God zijn, maar ook de muziek of een man of een vrouw." Heb je het ook recent moeilijk gehad of had je donkere gedachten? "Ik heb eigenlijk altijd wel al donkere gedachten gehad. Daar heb ik geen pandemie voor nodig. Alhoewel, ik vond het lastig dat ik niet mocht tennissen. (lacht) Maar kan alles weer. De poorten staan open." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!