Album 'Homegrown' van Neil Young ligt na 45 jaar eindelijk in de winkel: "Nooit uitgegeven omdat de plaat te persoonlijk was"

woensdag 27 november 2019 - 13:34
Neil Young
Gus Stewart

Moeilijke relatie

In 1975 nam Neil Young het album 'Homegrown' op. ... en stopte het meteen in de kluis. De wereld mocht nog niet weten wat er op stond.
De liedjes op 'Homegrown' gaan namelijk over zijn toenmalige relatie met actrice Carrie Snodgress. Aan het eind van het opnameproces was de verstandhouding niet meer zo goed. Neil Young besliste dan om het album niet te voltooien.
Snodgress en Young kregen samen een zoontje Zeke, die met een hersenverlamming werd geboren.

Een plaat vol van liefde en verdriet. Een plaat die decennia verborgen bleef omdat het te persoonlijk was.

Neil Young

Restauratie

Na 45 jaar werd het album terug uit zijn bewaarplaats gehaald en afgestoft. Volgend jaar, als 'Homegrown' op vinyl in de winkel zal liggen, zullen we voor het eerst weten weten welk ei Neil Young wou leggen met deze plaat.
Toen onlangs Neil Young aan het 'restauratiewerk' van het album begon, kreeg hij de raad om de plaat digitaal te bewerken. Dat zag Young niet zitten. Het moest op de manier gebeuren zoals het er in de jaren zeventig aan toe ging. 

Neil Young

Neil Young is een singer-songwriter uit Canada. Hij is bekend van zijn solowerk en ook van zijn bijdrage aan de groepen Crazy Horse, Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Zijn klassiekers zijn 'Heart of gold', 'Comes a time', 'Like a hurricane', 'Rockin' in the free world', 'Long may you run' en 'Hey, hey, my, my (into the black)'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!