Andrea Bocelli krijgt een 'Leven vol muziek' in Amerika

vrijdag 27 september 2019 - 14:45
Andrea Bocelli
Daniele Venturelli
De Italiaanse tenor Andrea Bocelli krijgt de eerste oeuvreprijs voor internationale muziekverdiensten van het tijdschrift Variety.

Voor het eerst reikt het Amerikaanse gezaghebbende tijdschrift Variety een oeuvreprijs uit voor internationale muziekverdiensten. Je kan het vergelijken met 'Een leven vol muziek' tijdens De Eregalerij van Radio 2.
In december mag de blinde Italiaanse tenor zijn prijs in ontvangst nemen.

Si

De aanleiding is het succes van het recente album 'Si' van Andrea Bocelli dat in 2018 hoge toppen scoorde. Het stond meteen op 1 in de albumhitlijst Billboard 200. Bocelli was de eerste internationale artiest die daarin slaagde.
Op het album 'Si' vind je ook duetten met Ed Sheeran, Dua Lipa, Josh Groban en zijn zoon Matteo.

Op dit moment opereert Bocelli op de toppen van zijn formidabele talent. Het is een eer om hem de prijs te mogen uitreiken.

Steven Gaydos, Variety

Variety

Variety is een Amerikaans tijdschrift waarin je besprekingen vindt van onder meer films, theatervoorstellingen, televisieseries en muziek. Variety is één van de meest belangrijke tijdschriften uit Amerika.

Con te partiro

Andrea Bocelli is een Italiaanse tenor die blind werd door een voetbal. Hij was toen 12 jaar.
Andrea Bocelli werd ontdekt door Zucchero, die een tenor zocht voor het duet 'Miserere'. In 1994 en 1995 nam hij deel aan het bekende San Remo Festival. Eerst met het liedje 'Il mare calmo della sera'. Een jaar later met de klassieker 'Con te partiro'. In de herfst van 1995 blies Bocelli iedereen van zijn sokken tijdens de Night of The Proms. Toen hij 'Con te partiro' vertolkte. Dit nummer werd in 1996 een gigantische hit. Het stond 10 weken op nummer 1 in de Radio 2 Top 30. 

Bocelli verkocht in zijn loopbaan meer dan negentig miljoen albums.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!