Andrew Ridgeley schrijft een ode aan zijn goede vriend George Michael in een nieuw boek over Wham!

woensdag 16 oktober 2019 - 11:44
Wham!
Ann Clifford
Andrew Ridgeley, de tweede stem, gitarist en losbol van Wham!, is de auteur van het nieuwe boek 'Wham! George & ik'.  

De boekenbeurs komt eraan. Dan is het tijd voor nieuwe lectuur. Vandaag ligt in de betere boekenwinkel de nieuwe biografie 'Wham! George & ik'. 
Daarin beschrijft Andrew Ridgeley wat er gebeurd is gedurende het 4,5 jaar durende avontuur van één van de succesrijkste duo's van Groot-Brittannië.
Van het eerste contract tot het afscheidsconcert in Wembley.
'Wham! George & ik' is het verhaal van een legendarische groep en een unieke vriendschap.

Top of the Pops

Andrew Ridgeley leerde George Michael op school kennen als de zoon van een Griekse immigrant. Ze groeiden samen op en waren beiden fan van Queen en Elton John.
Volgens Andrew was hij de oprichter en de stuwende kracht achter Wham! Zelfs toen ze keer op keer door de platenfirma's werden afgewezen, bleven ze in hun project geloven.
De echte doorbraak kwam er toen een groep niet naar het muziekprogramma Top of the Pops kon komen. Wham! mocht depanneren en de rest is geschiedenis.
De ene hit na de andere volgde. 'Wake me up before you go go', 'Young guns (Go for it)', 'Wham! rap', 'Club tropicana', 'Freedom', 'Last Christmas', 'I'm your man' en 'The edge of heaven'.

Band Aid

Toen het liedje 'Do they know it's Christmas?' voor Band Aid werd opgenomen, stond iedere belangrijke Engelse artiest in de studio voor de samenzang. Iedereen, behalve Andrew Ridgeley. Hij had de uitnodiging, die via een fax werd verstuurd, niet als 'ernstig' beschouwd en in de papiermand gegooid. 
Voor de jongsten onder ons: een GSM, sms en email bestond toen nog niet. George Michael heeft wel gezongen en is ook te zien in de videoclip.

Last Christmas

'Do they know it's Christmas?' en 'Last Christmas' van Wham! lagen op dezelfde dag in de winkel. Het was de eerste keer dat Wham! niet op 1 stond in de Britse hitlijsten. 
In 1986 ging het duo uit elkaar. Wham! gaf nog een afscheidsconcert op 28 juni 1986 in het Wembley Stadion. 72.000 mensen waren er bij.

Solo

George Michael en Andrew Ridgeley gingen daarna solo. In tegenstelling tot George Michael lukte het bij Andrew niet. Ook een carrière als racepiloot en acteur was geen succes.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!