Angèle haalt troost uit klassieker van Bobbejaan Schoepen:"Nu pas begrijp ik waarom mijn man dat nummer zo belangrijk vond, het was hem ten voeten uit"

dinsdag 9 februari 2021 - 09:45
Angèle moest in 2019 onverwachts afscheid nemen van haar man Staf. Nu nog haalt ze troost uit Bobbejaan Schoepens 'Ik behoor jou voor het leven', het nummer dat als een rode draad op de achtergrond speelde tijdens hun huwelijk. Van hun trouwfeest, alledaagse gezinsmomenten, huwelijksverjaardagen tot op de begrafenis van Staf, het liedje kreeg een plaats van begin tot einde.

Toen Angèle en Staf op trouwen stonden in 1975 wou Staf absoluut Bobbejaan Schoepen zijn 'Ik behoor jou voor het leven' als openingsdans. "Hij wou dat nummer heel graag op onze trouwmis, hij heeft heel lang gezocht naar de tekst ervan ook." Waarom die tekst zo belangrijk bleek te zijn, werd pas duidelijk voor Angèle op het avondfeest zelf. "Ik wist dat het liedje gespeeld ging worden in de mis en op het trouwfeest, maar wat ik niet wist, was dat hij het ook voor mij ging zingen!" Angèle kreeg dus de verrassing van haar leven, en dat was als verlegen meisje best een uitdaging. "Ik ben tussen mijn familie gekropen, ik was zo verlegen toen. Hij heeft toen voor de hele zaal het liedje gezongen."

De jaren nadien werd het echt hun liedje. De plaat stond vaak thuis op en werd de soundtrack van hun liefde voor elkaar. "Wat bezongen wordt in het liedje, dat was het ook. Vreugde en verdriet samen dragen, trouw zijn... Dat was het helemaal."

Ik speel het liedje nog wel eens voor ik ga slapen.

Toen Staf in 2019 onverwachts overleed, kreeg het liedje ook op zijn begrafenis een plaats. "Het begin en het einde kwamen zo samen, ik vond het belangrijk om het liedje ook daar te spelen. Achteraf zijn mensen mij ook komen zeggen dat ze zich nog herinnerden dat hij het ook op onze trouw had gezongen, dus het is echt wel bijgebleven."

Vandaag blijft het liedje Angèle troosten. "Nu pas, nu hij er niet meer is, begrijp ik hoe betekenisvol de tekst was. Het typeert hem helemaal. Ik draai het nummer 's avonds nog wel eens voor ik ga slapen, want het blijft me ontroeren."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!