Arno krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA’s 

vrijdag 8 november 2019 - 09:49
Arno
Frans Schellekens
Na De Eregalerij krijgt Arno nu ook op de MIA's een 'Leven vol muziek'.

 


Op donderdag 6 februari krijgt Arno een Lifetime Achievement Award tijdens de Music Industry Awards. Tijdens de 13de editie van de MIA's zal de bekende Oostendenaar deze onderscheiding in ontvangst nemen. De plechtigheid vindt plaats in Paleis 12 in Brussel.

Ohlalala Mia, dankuwel voor uw MIA.

Arno

Weer prijs

Het is niet de eerste prijs die Arno op zijn schouw mag zetten. In 2002 werd Arno in Frankrijk geridderd. Hij kreeg daar de onderscheiding 'Ridder in de Kunsten en Letteren'. Tien jaar later kreeg hij een 'Leven vol muziek' in De Eregalerij van Radio 2. Hij werd in 2017 ereburger van Brussel, de stad waar hij zich ook thuis voelt. Een jaar later mocht hij het lintje van ereburger van Oostende op spelden.

Oh la la la

De wereld leerde de Oostendenaar Arno Hintjens kennen vanaf 1972. In dat jaar richtte hij samen met Paul De Couter de groep Tjens Couter op. De groepsnaam verwijst naar de familienamen van het duo. Hun grootste hit is 'Honey Bee' uit 1977. Met dit liedje gerakten ze als eerste Belgische groep in het Nederlandse muziekprogramma Toppop.
In 1980 veranderde de groep van naam in T.C. Matic. Paul Couter werd vervangen door de gitarist Jean-Marie Aerts. 'T.C.' verwijst naar "Tjens Couter" en "Matic" naar de Servische dichter Dušan Matic.
Hun klassiekers zijn 'Oh la la la', 'Putain putain', 'Elle adore le noir', 'Le java' en 'Ugh Ugh'.
Ze probeerden ook Europa te veroveren in het voorprogramma van de Schotse groep Simple Minds.

Solo

In 1986 besloot Arno om solo te gaan. Hij liet zich opmerken met de hits "Forget the cold sweat", "Jive to the beat", "Whoop that thing", "Vive ma liberté" en "Les yeux de ma mère". Hij waagde zich ook aan de Adamo-klassieker "Les filles du bord de mer".
Voor de Vlaamse versie van de animatiefilm Toy Story zong hij het liedje "Jij bent een vriend van mij".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!