Arno vecht tegen pancreaskanker: "Muziek redde mij, tot vandaag"

zaterdag 8 februari 2020 - 09:26
© VRT - Jokko
Arno schrapt een reeks concerten, omdat hij een operatie voor pancreaskanker moet ondergaan. Afgelopen donderdag kreeg hij nog en MIA voor zijn carrière.

In november kreeg Arno de diagnose van pancreaskanker. Sindsdien onderging hij al een behandeling met chemotherapie, maar bleef hij wel optreden. Zo stond hij nog drie keer in een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel. Volgende dinsdag treedt Arno op in de Trianon in Parijs, waarna de operatie volgt. Daarna zal hij een zestal weken buiten strijd zijn.

"Ik wil positief zijn"

In de kranten Le Soir en De Standaard geeft Arno dit weekend een uitgebreid interview naar aanleiding van zijn MIA en de kankerdiagnose. Hij aanvaardt de ziekte."Wat vandaag telt, is het nu. Gisteren is dood, morgen bestaat niet, ik leef vandaag. Echt waar, ik wil positief zijn. Profiteren, zeker omdat die finaliteit erbij gekomen is."

Na zijn diagnose bleef Arno toch intensief optreden. "Muziek redde mij, tot vandaag. De mensen die weten dat ik kanker heb, vragen zich af waarom ik op een podium sta. Maar tijdens en na een concert heb ik meer energie. Zelfs alleen al door te weten dat er een concert aankomt, word ik energieker. Ik ben verslaafd aan optreden. Ik vraag de mensen om me kracht te geven. En die energie neem ik dan mee, want ik kan ze gebruiken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!