Astrid Coppens in De Rotonde: "Gepest worden heeft mij hard gemaakt"

zondag 9 februari 2020 - 12:36
De Astrid Bryan uit de populaire realityreeksen ‘Vlaamse Hollywooddvrouwen’ en ‘Astrid in Wonderland’ bestaat niet meer. Astrid Bryan is dood, leve Astrid Coppens! "Ik ben nu 100% mezelf", vertelt ze aan Christel Van Dyck in De Rotonde.

Als kind wilde Astrid advocate worden, net als haar vader. "Ik zou zijn bureau overnemen, dat was het plan. Ik vond een toga altijd cool. Ik heb dan ook 2 jaar Latijns-Grieks gedaan, dan enkel Latijn en op mijn 16de ben ik naar Wallonië getrokken, op internaat. Omdat ik daar op mijn eentje kon zijn. En daar was ik populair, een heel mooie vrouw, maar wel la 'sale flamande'. Dat vond ik niet erg, want dat was gewoon omdat ik een Vlaming was. Dat ging niet over mijn uiterlijk, of mijn persoon."

Omdat ik zo vaak een mes in de rug heb gekregen, vertrouw ik mensen niet zo makkelijk meer. Ik kan me moeilijk 'geven'.

Op school is Astrid zwaar gepest. "Ik werd vooral gepest vanwege mijn uiterlijk. Ik ben al van jongsaf heel groot, mager ook. De pesters waren vooral de wat oudere meisjes, die twee of drie jaar hoger zaten. Het is nooit fysiek geworden, maar vrouwen kunnen heel hard zijn met  woorden. Dus, ja ik heb afgezien, én gehuild. Maar gelukkig kon ik goed en veel praten met mijn mama. Nog altijd trouwens." 

Maar elk nadeel heb zijn voordeel, zei Johan Cruyff en bevestigt Astrid. "Ik werd gepest om mijn uiterlijk, maar van dat uiterlijk heb ik uiteindelijk mijn beroep kunnen maken, en er goed geld mee kunnen verdienen. En het pesten heeft mij hard gemaakt. Modellenwerk is zo'n harde business, je uiterlijk wordt constant beoordeeld. Ik heb door de jaren heen een olifantenvel gekregen." 

Amazing

"Als je bij de start van zo'n carrière nog nooit bent geconfronteerd met kritiek, dan krijg je het heel moeilijk. Hetzelfde als ik bekend werd in Vlaanderen met de realityreeksen. Ik kreeg bakken kritiek over mij heen, over mijn uitlatingen - het woord 'amazing', weet je nog - maar ik kon daar mee om, precies omdat ik het al 'gewoon' was."

Het pesten heeft wel sporen nagelaten. "Omdat ik zo vaak een mes in de rug heb gekregen, vertrouw ik mensen niet zo makkelijk meer. Ik kan me moeilijk 'geven'. Ik ben ook niet echt sociaal, maar als je mijn vriend of vriendin bent, dan mag je altijd op mij rekenen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!