Ayla Dunes zingt 'This road' en haar cover van 'Daydream' van The Wallace Collection

dinsdag 20 april 2021 - 07:00
Ayla Dunes
Radio 2
Ayla Dunes is het alias van Dunja Mees, die je misschien al gezien hebt in de finale van The Voice in 2013-2014. Vorig jaar kwam haar debuutsingle 'Lovelife' uit en die werd heel positief onthaald. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt ze haar jongste single 'This road', een groovy popnummer met een vleugje R&B en hiphop en 'Daydream', in het kader van 'De Eregalerij'.

'This Road'

Na 'Lovelife', de vorige single van Ayla Dunes, zijn de verwachtingen hoog voor 'This road'. "Ik voelde inderdaad wel een beetje druk voor de nieuwe single 'This road'. Die moest gewoon minstens even goed zijn, maar we zijn absoluut heel tevreden met het resultaat. Ik was aan het werken aan 'This road' met de producer en die stelde voor om er nog iets fris aan toe te voegen zoals een rapper. Ik vond dat heel goed bij de vibe van het nummer passen. Dan heb ik Amazumi, met een heel klein hartje, een mailtje gestuurd. Ze antwoordde er meteen heel open en warm op. Er was vanaf het eerste moment een klik tussen ons. We zijn ook allebei geboren in dezelfde maand van 1988. Misschien is dat de reden, naast onze gemeenschappelijke liefde voor muziek dan. (Lacht) Het is heel leuk dat we het nummer in 'Radio 2 Bene Bene' voor de eerste keer live mogen brengen."

We hebben ons heel erg geamuseerd met het maken van de videoclip van 'This road'.

Ayla Dunes

Visuele identiteit

Voor 'This road' heeft Ayla Dunes een hele leuke videoclip gemaakt, maar in welke mate is een videoclip vandaag nog belangrijk?  "Ik denk dat een videoclip ook vandaag nog heel erg belangrijk is. Je moet je nog steeds visueel herkenbaar maken als artiest en dat vooral op sociale media. We hebben ons dan ook heel erg geamuseerd met het maken van de videoclip." 

20 jaar Eregalerij 

Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van De Eregalerij brengen de artiesten deze week in 'Radio 2 Bene Bene' een cover van hun favoriet uit 20 jaar Eregalerij. Ayla Dunes brengt een cover van 'Daydream' van The Wallace Collection. "De keuze was vrij snel gemaakt, al moet ik zeggen dat ik aan het twijfelen was om eens iets in het Nederlands te brengen. Toch viel mijn oog meteen op 'Daydream'. Ik heb gewoon iets met dat nummer. Als ik het op de radio hoor, zet ik het altijd luider. Ik heb er natuurlijk wel een beetje mijn eigen ding mee gedaan." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!