Barry Ryan, de zanger van 'Eloise' is niet meer

donderdag 30 september 2021 - 15:33
Barry Ryan
Photonews
Barry Ryan, de zanger van de klassieker 'Eloïse' is overleden na een lange ziekte. Hij werd 72 jaar.

Eloise

Barry Ryan was een Britse artiest en fotograaf. Zijn eerste succes behaalde hij halverwege de jaren zestig samen met zijn tweelingbroer Paul op 16-jarige leeftijd. Op een bepaald moment kon Paul de stress van de showbizz niet meer aan en stopte met optreden om zich uitsluitend te concentreren op het schrijven van liedjes. Barry besloot dan maar om een solocarrière uit te bouwen. Samen schreven ze de klassieker 'Eloise', goed voor meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren. De inspiratie voor het liedje vonden Paul en Barry bij het nummer 'MacArthurpark', dat een hit werd met de stem van Donna Summer. 

Ongeluk

Hij beëindigde zijn carrière in het begin van de jaren 70. Op 4 april 1969 kreeg hij een ongeluk in een opnamestudio, met ernstige brandwonden aan zijn gezicht. Hij werd drie maanden in het ziekenhuis opgenomen en kon niet in het openbaar verschijnen.

Modefotograaf

Barry Ryan was ook succesvol als modefotograaf. In de jaren negentig werkte hij aan een fotografisch project ter nagedachtenis aan zijn broer Paul, die in 1992 stierf.

Getrouwd met een Arabische prinses

Hij trouwde met de Arabische prinses Tunku Miriam binti al-Marhum Sultan Sir Ibrahim, de enige dochter van Sultan Ibrahim van Johor en zijn zesde vrouw, Sultana Marcella in 1976.  In 1980 ging het koppel uit elkaar.

In 2003 coverde Helmut Lotti 'Eloise'

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!