Bart Peeters en Tom Vanstiphout maken unieke cover van Raymonds 'Ik heb je graag'

dinsdag 8 september 2020 - 11:00
Bart Peeters & Tom Vanstiphout
Bart Peeters
Radio 2 viert de 70ste verjaardag van Raymond van het Groenewoud in stijl en zet de veelzijdige artiest een jaar lang in de schijnwerpers.

Bart & Tom

Voor Het jaar van Raymond vraagt Radio 2 elke maand aan een Vlaamse artiest om een cover te maken van een nummer uit het rijke oeuvre van Raymond van het Groenewoud. Het resultaat is een reeks van acht eigenzinnige covers door enkele Vlaamse topartiesten onder de titel Raymond & Vrienden. Na Bart Herman, Paul Michiels, Bart Kaëll en Yevgueni zetten nu ook Bart Peeters en Tom Vanstiphout Raymond muzikaal in de bloemetjes. Bart Peeters stelde in De Madammen hun unieke cover van 'Ik heb je graag' voor. Raymond was erbij, luisterde mee en was enorm enthousiast over de versie van Bart en Tom.

Ik heb een niet gekend liedje van Raymond gekozen, omdat zijn verborgen parels ook klassiekers zijn.

Bart Peeters

Held Raymond

Bart Peeters heeft een boon voor Raymond van het Groenewoud. "Raymond is mijn held. Je helden coveren is niet vanzelfsprekend. Ik heb voor een minder bekend nummer gekozen, omdat ik vind dat ook de verborgen parels van Raymond klassiekers zijn. Omdat ik in dit geval niet wilde klinken zoals op mijn eigen platen, heb ik samengewerkt met Tom Vanstiphout, de Belgische gitarist van Bryan Ferry."

Download hier het liedje 'Ik heb je graag'

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!