Bart Peeters: "Ik mag mijn eigen moeder niet omhelzen. Ik praat met haar vanop straat en zij staat dan op het balkon!"

dinsdag 31 maart 2020 - 15:31
Radio 2 Stef Keynen
Bart Peeters is een duizendpoot die niet kan stilzitten. De voorbije weken zullen voor hem wel extra moeilijk geweest zijn.

"Dat klopt. Het was aanpassen. Ik leef altijd wat driedubbel en ik wordt nu teruggeflitst naar iets helemaal anders. Ik zag ook wel de goede kanten daarvan. De mensen spreken nu over 'de silo' of 'de koker'. Eigenlijk bedoelen ze daarmee gewoon hun huishouden....  We kunnen nu in ons huis avondactiviteiten doen. Ik heb al eens gekeken naar een gezin dat zat te rummikubben Ik dacht: ga ik dat nu ook beginnen doen? Dat was net één brug te ver!"

Ik kies de avondfilm

"Ik ben de filmjockey. Elke avond zoek ik een film uit die mijn vrouw en de kinderen goed vinden. De ene avond draaide ik 'Yesterday', die film als de Beatles niet bestonden en er maar één iemand is die hun muziek kent. Die film was vooral voor mij bedoeld...  Maar ik heb hoog gescoord met 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' en 'Love actually' staat intussen klaar!"

'Dicht bij mij' bij wet verboden

"Ik heb ook een nieuwe single gelost, uit een live optreden in de Lotto Arena. Alle audio van de 15 optredens die we al deden, is opgenomen. De platenwinkels zijn dan wel niet open, maar op mijn Instagram en Facebook staat een knop en kan je het nummer downloaden. Ik vond het heel erg dat we de optredens van mei hebben moeten verplaatsen naar september. We keken daar nochtans heel erg naar uit. Het was mijn broer Stijn die de live versie van 'Dicht bij mij' met koor moest lossen! In de oorspronkelijke versie zing Tutu Puoane mee, zowat de beste jazz zangeres ter wereld. Maar die is altijd druk bezet en tijdens de Lotto optredens was Tutu Puoane op tournee met de musical Mandela.  Daarom zingt het Deluxe koor in het Lingala de tekst op deze versie van 'Dicht bij mij'. Als ik, toen ik het liedje schreef, had geweten dat wat er in staat bij wet verboden zou zijn, dat we niet meer dicht bij mekaar mogen kruipen, dan had ik het niet geloofd! Ik mag mijn eigen moeder niet omhelzen. Ik praat met haar vanop straat en zij staat dan op het balkon!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!