Basketbalkampioene Ann Wauters: "Olympische Spelen in 2021? Ik weet niet of me dat fysiek nog lukt..."

dinsdag 24 maart 2020 - 16:12
Getty Images
Onze basketbaltrots Ann Wauters wilde haar carrière in schoonheid beëindigen op de Olympische Spelen in Tokio, deze zomer. Hoe neemt zij het nieuws op dat de Spelen een jaar worden uitgesteld?

"Het komt hard binnen", zegt Ann Wauters. "Niemand had verwacht dat er nog Spelen zouden zijn op 24 juni, maar een heel jaar uitstel! Voor mij is dat wel een eeuwigheid. Maar ik wil die oude droom nu niet opgeven, dat is zo moeilijk! Ik heb er hard voor gewerkt, maar 2021 wordt toch moeilijk om fit te zijn."

Gemotiveerd!

"Motivatie heb ik. En als ik vanaf nu elke dag keihard moet trainen en men mij zegt dat het dan zou lukken om de Spelen te halen? Graag! Maar de fysiek, tja ik heb al veel miles op mijn teller en de vraag is dus of het nog lukt."

Héél veel vragen

"Op dit moment heb ik een individueel trainingsprogramma en we gaan dat bekijken. Er is nog veel dat kan veranderen, wanneer is er weer competitie bijvoorbeeld. Heel wat vragen nog en dus is het echt moeilijk om antwoorden te geven of ik fit ga zijn in 2021!"

Uitstel is géén afstel

"Ik begrijp Pieter Timmers als die zegt dat een jaar teveel is. Ik heb heel veel respect voor Pieter en zijn zwemcarrière. Zijn situatie is toch iets anders. Hij heeft al medailles gehaald op de Olympische Spelen en hij weet dus ook wat voor moeite dat kost. Wat je allemaal moet doen om dat te kunnen. En nog een verschil is dat ik een teamsport doe en dat zwemmen individueel is. Het is uitstel en geen afstel en dus zal ik nog iets meer geduld moeten hebben!" besluit Ann. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!