B&B uitbaatster Martine Vanballart: “Wij hebben zelf besloten om maar voor 50% open te gaan. We willen de toeristen een veilig gevoel geven”

vrijdag 5 juni 2020 - 18:10
Getty Images
Vanaf 15 juni kunnen we weer door Europa reizen. Hoera! Maar niet naar Spanje. De deur is nog op slot tot 1 juli. Martine Vanballart is de uitbaatster van B&B Los Montes in de buurt van Malaga. In ‘Spits met David’ geeft ze uitleg.

“Het is niet meteen een tegenvaller dat toeristen nog niet welkom zijn. In Spanje zitten we nog in andere, verschillende fases. Wij gaan pas maandag naar fase 3. Dat is de fase waar we zelf nog maar naar andere provincies mogen. We vinden het dus beter dat mensen ook hier voorzichtig blijven en pas later toeristen toelaten.”

"We gaan maar voor de helft open!"

“Wij plannen open te gaan op 1 juli, wanneer de grenzen open gaan. Wij hebben zelf besloten om voor 50% open te gaan. We gaan maar twee kamers beschikbaar stellen naar de klanten toe. Wij hebben hier heel wat restricties met betrekking op de veiligheid natuurlijk. We willen de toeristen een veilig gevoel geven en ze moeten met een gerust hart op vakantie komen. Als je dan een volle bezetting hebt, wordt dat heel moeilijk!”

Geen hoogseizoen dit jaar

“Financieel gezien moeten we wel! Zolang we uit de kosten komen, is dat voor ons belangrijk. Voor de rest zullen we alles een beetje moeten bekijken. Ook wij hebben al heel lang geen inkomsten. Ons hoogseizoen begint begin april, dus de drie maanden april, mei en juni zijn normaal onze beste maanden. Deze klanten zijn niet kunnen komen, maar hebben wel omgeboekt. Volgend jaar komen ze dus wel sowieso. Dat is goed nieuws!”

“Ik heb drie kinderen in België. Eind januari waren wij zelf 2 weken in België. We hebben wel veel contact via WhatsApp, maar dat is niet hetzelfde natuurlijk. Het is beter dan niets! In juli komen zij af. Daar kijken we naar uit!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!