Beluister het gesprek van Gerty Christoffels in 'De Rotonde' uit 2015: "Elke liefde is een leerproces"

vrijdag 16 oktober 2020 - 10:13
Tv-icoon Gerty Christoffels is maandagavond overleden. De Vlaamse presentatrice, vooral bekend van ‘Boeketje Vlaanderen’ en ‘De Drie Wijzen’, was al een tijdje ziek. In 2015 was Gerty te gast bij Christel Van Dyck in 'De Rotonde', waarin ze vertelde over haar beginjaren als presentatrice.

Jarenlang kreeg Gerty Christoffels van tv-kijkend Vlaanderen een andere naam: ze wàs haar razend populaire programma. "Ah, hier zie: Boeketje! Boeketje Vlaanderen!", klonk het vaak. Dat Gerty een innemende persoonlijkheid had, dat hadden de mensen die haar aangenomen hadden ook onmiddellijk door. Na een, nochtans faliekante, cameratest, zeiden die: "we hebben haar!" Heel anders dan wat Gerty zèlf dacht: “Al die andere kandidaten zagen er zo gesofisticeerd uit. Ik dacht: Christoffels, pakt uw sjakosj en ga terug naar Limburg. Jij hoort hier niet thuis!”

Gelukkig is ze toch blijven zitten, want wat volgende was een bloeiende tv-carrière van 25 jaar. Die een beetje in mineur eindigde in 2006, maar daar wou Gerty liever niet bij stilstaan. Ze nam een sabbatjaar, schreef een boek over haar leven en kwam tot het besef dat ze vooral heel veel heeft om dankbaar en gelukkig voor te zijn. In haar carrière én in haar privéleven.

Gerty over haar eerste screentest: "Christoffels, pakt uw sjakosj en ga terug naar Limburg. Jij hoort hier niet thuis!”

Gerty trouwde jong met haar jeugdliefde, maar dat huwelijk heeft niet standgehouden. "Elke liefde is een leerproces. Je leert eruit om het volgende keer beter te doen", relativeerde ze dat zelf. Daarna vond ze het geluk bij haar Engelse gentleman, Graham. Een man die niet wist wie Gerty Christoffels was. “Ik denk niet dat het toevallig was dat ik hem op dat moment leerde kennen. Ik ben ervan overtuigd dat je tegenkomt wie je op dat ogenblik aankan.”

Herbeluister de volledige uitzending

 
Gerty Christoffels
in 'De Rotonde'

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!