Ben jij het thuiszitten beu? David Van Ooteghem heeft zijn favoriete bezigheden opgelijst voor jou!

vrijdag 26 maart 2021 - 09:15
Hoe is het met jou? Heb je al je favoriete series al herbekeken? Is het boek dat al jaren op die plank lag te wachten al uit? David Van Ooteghem lijst zijn favoriete bezigheden op, zodat je er nog even tegen aan kan!

Mijn favoriete boek lezen

Stad der Blinden van de Portugese Nobelprijswinnaar José Saramago. Het boek gaat over een virus dat iedereen blind maakt. Daarnaast lees je hoe beschaafde mensen in noodsituaties in geen tijd vervallen in dierlijk gedrag. Op zo’n momenten zien we het beste én het slechtste in de mens naar boven komen. Klinkt bekend?

Mijn favoriete series (her)bekijken

 

The handmaid's Tale

Dit is echt een topper! 3 seizoenen lang zit je gekluisterd aan je TV scherm. De serie speelt zich af in een nabije toekomst, waarin vrouwen moeilijker kinderen krijgen om verschillende redenen. Het land wordt omgevormd tot een strenge, religieuze samenleving. June Osborne, of Offred, wordt prachtig vertolkt door Elisabeth Moss trouwens. Alleen al daarvoor moet je kijken! Zij probeert zich zo goed mogelijk aan de strenge regels te houden in de hoop ooit weer als een vrij persoon te kunnen leven en haar dochter terug te zien. Seizoen 3 vind je trouwens ook op VRT NU! 

Game of Thrones

Als je nooit tijd vond om de vele seizoenen van Game of Thrones te bekijken, het is de moment! Een serie die je niet loslaat, van begin tot einde (én dat zijn 8 seizoenen lang!). Een fantasyserie die zich afspeelt in een mythische wereld. Een strijd tussen warm en koud, of is het een strijd om de troon van de Zeven Koninkrijken? Elke aflevering duurt ongeveer een uurtje. Er zijn 73 afleveringen. Reken jij uit? Maar ik beloof het je, je verspilt je tijd zeker niet

Silicon Valley

De introverte Richard Hendriks werkt voor het bedrijf van de succesvolle ondernemer Gavin Belson. In zijn vrije tijd sleutelt hij wat aan z'n eigen muziekprogramma dat binnen de industrie revolutionair is! Verschillende rijke en grote bedrijven zijn geïnteresseerd, waardoor Richard een keuze moet maken: Kiest hij voor het geld of voor de creatieve vrijheid? Ook met Silicon Valley ben je even zoet. 6 seizoenen lang lachen en gieren met 53 afleveringen. Laat je gaan! 

Mijn favoriete film (her)bekijken

Call me by your name

Prachtig, poëtisch, verfijnd en sensueel. Dat kan je wel stellen. Het liefdesverhaal van twee jonge mannen in een zonovergoten decor, mét een fantastische soundtrack. Je moet er wel voor zijn natuurlijk. Het verhaal wordt verteld met erg lange shots die soms toch abrupt worden geknipt. Een aanrader! Tegen het einde van deze lockdown heb je hem waarschijnlijk al 2 keer uitgekeken.'Call me by your name' kan je vanaf nu ook op Netflix bekijken. En let dan vooral op de monoloog van de begripvolle vader-die-iedereen-zou-willen-hebben. Die is pas indrukwekkend.  

 

Mijn favoriete playlist beluisteren

Ken je dat programma Spits op Radio 2? Niets kan tippen aan de Radio2-playlist tussen 16u en 18u. Je kan het programma trouwens ook herbeluisteren op radioplus.be. De moeite! (Met grote dank aan mijn collega Luc Tirez!)

 

Mijn favoriete gezelschapsspelen weer bovenhalen

Ik ben een enorme fan van Gaya-games. Dat zijn handgemaakte puzzels of voorwerpen die je uitdagen om je hersenen op een andere manier te gebruiken. Bijvoorbeeld: Je haalt heel makkelijk een ring uit metaal uit elkaar, maar het kost je uren om die ring weer in elkaar te steken. Of Paradox, een bordspel waarbij je als eerste 4 ballen van jouw kleur op een rij moet proberen te krijgen. De moeite! En je voelt je voldaan na een spelletje, want je hebt je hersenen getraind. 

Mijn favoriete lekkernij maken

Nu ik meer tijd heb, maak ik ook meer tiramisu. Absoluut mijn lievelingsdessert! Mijn geheim? Doe zowel Marsala in het eiermengsel, als Amaretto in de koffie. Heerlijk! Laat je mij weten wat je ervan vond? 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!